proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Jestem nowa na tym forum i zaczynam dopiero naukę języka włoskiego. W związku z tym, chciałabym się dowiedzieć od Was bardziej doświadczonych czy ciężko jest się nauczyć tego języka, jakie książki do nauki polecacie(narazie wybrałam wloski kurs podst-wyd.edgarda, gramatyka j.wł- wyd. wiedza powszechna, St. Widłak i słownik pol-wl i wl-pol Langenscheidt). Czy lepiej od początku zapisać się na kurs czy potem doszlifować się na kursie przed zdawaniem egazminu. Czy jestesm w stanie nauczyć się tego języka w stopniu zaawansowanym, żebym mogła spkojnie wyjechać na wakacje na 2 miesiące do Szwajcarii i pracować (potrzebuję znać język bardzo dobrze)??? Może zdać egzamin dający papier z moimi umiejętnościami. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi :) Pozdrawiam!
z boku masz nasz fioletowa wyszukiwarke to ten prostokat po prawej str..to wszystko o co pytasz bylo juz setki razy omawiane..co chwila zjawia sie ktos nowy z identycznymi pytaniami...milego wyszukiwania:D
trudno jest jednoznacznie odpowiedzieć na zadanie przez Ciebie pytanie.
Język do najłatwiejszych nie należy wbrew opinii.
Nie ma też jednej recepty jak się dobrze nauczyć języka.
Na pewno systematyczność i duże osłuchanie.
Bardzo dobrze za zapisałaś się na kurs wiec teraz codziennie odrabiaj lekcje i (moja subiektywna opinia) słuchaj włoskich pisenek. Niestety w PL brak jest włoskiej TV wiec pozostaje CI radio itd..
Moim skromnym zadaniem jest niemożliwe ( w kilka msc) nauczyć się bardzo dobrze języka obcego,nie tylko włoskiego ,ale jest możliwe poznać w stopniu komunikatywnym.Bo to co nauczysz się na kursie to jedno a umiejętność używania jezyka to drugie.
Równiez proponuję uczyć się słownictwa podstawowego acz kolwiek w obrębie tego co bedzie Ci potrzebne.
Dodatkowo proponuję zapoznać się z kulturą i obyczajami kraju do którego jedziesz.
No i koniecznie czytaj FORUM..równiez to po włosku.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia