język włoski a łaciński...

Temat przeniesiony do archwium.
witam! mam takie pytanie ;)mam możliwość uczenia się języka łacińskiego i planuję rozpocząć naukę włoskiego... jak uważacie, włoski i łacina są podobne czy wdeług was to całkiem inne języki? jakie są różnice i podobieństwa? piszcie swoje spostrzeżenia. pozdrawiam ;)
tylko podwurkowa znam a wloskiego wcale.
Polski, jak widzę, też sprawia ci pewne kłopoty.
tramwaja sie czepnij jak wiesz co to tramwaj hehe
byl juz ten temat..wystarczylo zajrzec do fioletowej wyszukiwarki/to ten protokat.. takze mocno wzgardzany przez nowicjuszy ..po prawo/..i 'zajarzyc' http://www.wloski.ang.pl/Jezyk_wloski_wlosi_a_lacina_31488.html
dziekuje za rade wykorzystam w przyszłości xD
tam jest prawie to samo, chociaz "prawie" czasami robi wielką różnicę, ale nie zmienia to faktu, iż po części znalazłam tam odpowiedź na to, co mnie nurtowało.
... a widzisz !..mialam racje ,ze trzeba byc wiecej samodzielnym i glowkowac najpierw..czyli korzystac smialo i' bez krępacji' z fioletowej wyszukiwarki...:D
admin powienien mnie po raczkach calowac za moja reklame ...gratisowa ...JEGO wyszukiwarki..hehehe
Prędzej w piekle granitę ci podadzą, niż się tego doczekasz.:)
och..wolalabym un caffè shekerato..:D
hmm... noooo ciekawie...
kodymek apropos tram....Co tam u Ciebie stary? - pyta kumpel kumpla.
- Wyobraź sobie, moja teściowa była na wycieczce w Krakowie i przejechał ją tramwaj.
- Taaak... - kumpel kiwa głową ze zrozumieniem - Kraków zawsze miał klasę...
literowka... à propos ..
ale jeśli ktoś jeszcze miałby coś do powiedzenia w tym temacie tj. podobieństw i różnic tych dwóch moim zdaniem podobnych języków to z góry dziękuję za wypowiedź...(tym razem nie liczę na pomoc fioletowej wyszukiwarki) ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Nauka języka