najlepszy podręcznik dla średniozaawansowanych?

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao! Szukam podręcznika dla średniozaawansowanych. Tak, żeby w 1 książce były teksty- nie tylko dialogi, ćwiczenia, klucz do ćwiczeń, zdjęcia- najlepiej kolorowe i żeby pół książki nie zajmowało passato remoto (widziałam taką jedną;). W ogóle remoto może nie być. Jeśli możesz mi coś polecić, będę wdzięczna. Saluti
Moim zdaniem osobie sredniozaawansowanej bardziej sluzy lektura wloskich tekstow, ogladanie filmow, programow tv, sluchanie piosenek, czat, skype itp. niz najlepszy podrecznik. W razie watpliwosci latwo dotrzec do zrodla, ktore nam wyjasni o co chodzi. Dowodem na to sa liczne pytania i proby tlumaczen na tym forum. Uczycie sie jezyka sztucznego, ktory malo jest przydatny i moim zdaniem, jest zwykla strata czasu.
potrzebny mi jest podręcznik do nauczania włoskiego
Wg mnie książka Katerinova (czerwona okładka). Mi ona przypadła do gustu. Bardzo dobrze wyjaśniona jestem tam gramatyka, ciekawe dialogi. Do samodzielnej nauki. Polecam!
Ja bardzo lubię Italiano, pronti - via! wydawnictwa Guerra Edizioni.
Ale to raczej nie jest podręcznik do pracy samodzielnej (z tym że nie napisałaś czy potrzebujesz go dla siebie czy do udzielania korepetycji)
Warto przejrzeć.Nowoczesny,fajne słownictwo,dużo ćwiczeń z komunikacji,dużo materiałow gratis do pobrania ze strony wydawnictwa.
tylko jeszcze pytanie,co rozumiesz przez średniozaawansowany...
A2?B1?b2?
dzięki za odpowiedzi. ja też uczyłam się z katerinova - polecam. poszukuję podręcznika do udzielania korepetycji. średniozaawansowany w tym przypadku to opanowane presente, passato prossimo, imperfetto, futuro semplice i ok. 2-3tys. słów. podręcznik ma być ciekawy, czyli dużo tekstów, ćwiczeń, kolorowych zdjęć bez zagłębiania się za bardzo w gramatykę. język ma służyć do komunikacji we włoszech podczas wyjazdów turystycznych :)
Ja na korkach uczyłam się z podręcznika Nuovo Progetto Italiano, wydawnictwo EdiLingua. Do tej książki można dokupić także ćwiczenia. Te czasy, które chcesz poznać znajdują się w pierwszej części, czyli Nuovo Progetto Italiano 1. Książka napisana nowoczesnym językiem, takim jakim posługują się dzisiaj Włosi - to jej duża zaleta. Kolorowa, z obrazkami, z dobrze wyjaśnionymi zagadnieniami gramatycznymi.
czesc, a czy kots mzoe wie jak mozna zdobyc testy do tej ksizki nuovo progetto italiano??:)))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia