Nauka Włoskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć !!
Mam na imię Piotrek mam 15 lat chciałbym się nauczyć języka włoskiego ale nie wiem od czego zacząć ponieważ musiałbym się uczyć z jakiejś książki tylko nie wiem z jakiej? Fascynuje mnie ten język oraz chciałbym w przyszłości wyjechać do Włoch jedynym moim problemem jest to że moich rodziców nie stać na korepetycję ani na szkołę językową dlatego też postanowiłem że będę uczył się sam czy znacie jakieś książki dla początkujących ? lub jakieś kursy mp3 do pobrania ? proszę o pomoc
edytowany przez Stempniak: 11 mar 2011
Jezyk wloski dla Polakow Zawadzkiej
Lingua italiana per stranieri Katerin Katerinova - polecam!
kurs mp3 Mowimy po wlosku (tak na dobry pozatek)
ewentualnie Progetto Italiano
i pomysl tez o konwersacjach na skype (z Wlochami, za free) lub o nauce wloskiego na Livemocha.com - sama sie tam ucze rosyjskiego, skonczylam juz na tamtej stronie 4 kursy wloskiego i goraco polecam, a jest tez za free :)
Cytat: Stempniak
Cześć !!
Mam na imię Piotrek mam 15 lat chciałbym się nauczyć języka włoskiego ale nie wiem od czego zacząć ponieważ musiałbym się uczyć z jakiejś książki tylko nie wiem z jakiej? Fascynuje mnie ten język oraz chciałbym w przyszłości wyjechać do Włoch jedynym moim problemem jest to że moich rodziców nie stać na korepetycję ani na szkołę językową dlatego też postanowiłem że będę uczył się sam czy znacie jakieś książki dla początkujących ? lub jakieś kursy mp3 do pobrania ? proszę o pomoc

Uczę się sama m.in. z serii Allegro i Nuovo Progetto ItalianoMożna je znaleźć na chomikuj.pl
Polecam też książki z Alma Edizioni
Piotrek napisz do mnie , zacznij od tego jak czyta sie wyrazy po wlosku, wydaje sie ze tak samo ale nie..jesli chcerz napisze ci cala wymowe.. :) moim zdaniem zacznij od prostych slow pt. dom, samochod ..i czasowniki ja jestem, ja mam ... to sa podstawy do zrozumienia jezyka...polecam rowniez sluchanie tv wloskiej i muzyki zebys obsluchal sie z jezykiem.. to sa oczywiscie tylko moje rady, bo mi ten sposob pomogl :) poizdrawiam!!
Hej, czy ktos moze daje lekcje wloskiego we Florencji lub Bolonii?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę