Chcę kupic auto .. prosze o pomoc ... Quinzano d'Oglio (okolice Milano)

Temat przeniesiony do archwium.
Chcę kupic auto w Quinzano d'Oglio (okolice Milano)
aktualnie jestem w polsce jesli bede we włoszech to juz po auto ale ...

do rejestracji potrzeba 2 dokumenty (oba tego samego formatu): akt wlasnosci ostatniego wlasciciela, i dowod rejestracyjny z wpisem o wyrejestrowaniu na eksport do UE. Z takimi dokumentami nie bedzie najmniejszych problemow z rejestracja w Polsce.

I tu problem poniewaz nie znam wloskiego :)

Odplatnie prosze o pomoc, poniewaz musze miec te papiery:
-dowod rejestracyjny z wbitym wymeldowaniem
-certyfikat posiadacza auta
-umowe kupna

Kontakt :

mail: [email]
[gg]
Nie wiem od kogo kupujesz auto, ale wszystkie te dokumenty sa standardem przy zakupie-sprzedazy samochodu, ktos kto sprzedaje musi ci je przygotowac "bez dwoch zdan"...
Przepraszam, ze sie wtracam, ale masz tyle zaufania do sprzedawcy, aby podpisac wloska umowe sprzedazy przygotowana przez wlasciciela pojazdu nie znajac wloskiego??
no wlasnie do podpisania umowy i dogadania sie bedzie mi ktos potrzebny i kogos takiego szukam
Quinzano d'Oglio to okolice Mantui (Mantova) dla ludzi z Mediolanu jest to kawalek drogi.. (okolo poltorej godziny jazdy, a dla Ciebie dodatkowy bezsensowny koszt), wiec szukaj kogos z tamtych okolic...
Cytat: ksalus
Quinzano d'Oglio to okolice Mantui (Mantova)

zeby byc precyzyjnym, to okolice Brescia lub Cremony
ze sprowadzeniem auta z wloch nie ma tak prosto bo:
trzeba je wyrejestrowac na eksport i dostac papierowe tablice mozna w teori udac sie do agencji ale tam maja znowu problem bo oni musza wpisac trase, czas przejazdu itp wiec sa niechetni zeby to robic (no i oczywsicie w agencji kosztuje to wiecej niz normalnie) w urzedzie jest to ok 15 € plus ok. 35 € jesli nie brakuje ani jednego dokumentu, jesli brakuje to koszt wzrasta do 56€ sa tam jakies przecinki ale juz dokladnie nie pamietam. procz tego do urzedu trzeba zaciagnac sprzedajacego a czesto gesto im sie po prostu nie chce, sczytem ich mozliwosc jest udanie sie do agencji a jak wspomnialam wczesniej w agencji zas maja opory przy swistkach potrzebnych na papierowe tablice bo trzeba uzupelnic trase i czas i oni nie wiedza na ile. koniec koncow pozniej i tak trzeba udac sie do urzedu aby to zatwierdzili. no i jeszcze czas bo tablice papierowe to okres od 1 do 5 dni zalezy czy ma sie sczesnie czy nie :p
roziwazanie: polecam zamowic sobiie online tablice niemieckie (kurier Ci je do domu dostarczy) kosztuje to niec powyzej 100 € mowie oczywiscie o tych z zoltym paskiem na 5 dni i z tymi tablicami udac sie do ita po auto
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka