PRACA

Temat przeniesiony do archwium.
Jesteśmy młodą parą , wraz z moim chłopakiem szukamy pracy we włoszech najlepiej od lipca ... Jeżeli jest ktoś nam w stanie pomóc , będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
Na temat poszukiwania pracy bylo juz wiele razy.

Jakiej pomocy oczekujecie????

Nikt nic o Was nie wiem, nawet ile macie lat i co potraficie.
Jakie macie kwalifikacje i doswiadczenie zawodowe.
Nie znacie tez jezyka.

Z tego co moge Ci polecic, to w jednym z tematow o pomoc w szukaniu pracy. Margo radzila gdzie przyjechac i do jakich biur sie udac by znalezc prace jako opiekunka. Taka praca wiaze sie jednak zazwyczaj w zamieszkaniu s podopiecznym. Moze jednak na poczatek bedzie to dla Was jakies rozwiazanie.

Piszesz, ze macie rodzine we Wloszech. Najlepiej, moim zdaniem, gdybyscie zatrzymali sie u nich na jakis czas i w ten sposob szukali pracy, a potem mieszkania. To praktycznie nierealne, abyscie z Polski znalezli mieszkanie i prace dla dwojga. Moze rodzina moglaby Wam cos pomoc. Teraz sa ciezkie czasy. Nie znacie jezyka, nie macie dokumentow. Moze sie zdarzyc, ze pracodawca wykorzysta taka sytuacje. Obcokrajowcow, poszukujacych pracy, jest naprawde bardzo wielu.

Nie pisze tego by was zniechecic. To po prostu rady.
szukam pracy do opieki 24/24 znam dobrze j. włoski mam 7 letnie doświadczenie region toscania . e mail [email]
Witam wszystkich.
Szukam pracy gdzieś we Włoszech,język znam komunikatywnie dobrze.Pracowałem już na zmywaku,na polu zbiory itp.jako pomoc murarza,ale teraz urwał mi się kontakt .Nie byłem we Włoszech już sporo czasu,a chętnie bym popracował.Jeżeli macie lub znacie kogoś,jakiś namiar to będę wdzięczny.Pozdrawiam .791022434
..na zbiory jeszcze za wczesnie ado zmywania to pelno jest ogloszen..tylko ze wIt nie oplaca sie pracowac zapare cntow..dadza ci 6 eu za godzine..Muszisz miec swoje mieszkanie..lozko do spania..Doradzam inne kraje EU a nie Italie !!!! tu placa 10 eu na godzine http://biznes.interia.pl/prasa/news/holendrzy-szukaja-polakow-do-pracy-w-lodowkach,1762025 ale tez musiz miec lozko do spania
Już od maja rozpoczyna się coroczny nabór personelu do parków rozrywek we Włoszech, takich jak Gardaland, Mirabilandia, Minitalia, RainbowMagicLand, itd.

Jest to przede wszystkim znakomita okazja dla studentów, ale nie tylko. Poszukiwani pracownicy to min.: kasjerzy, personel gastronomii (kucharze, barmani, kelnerzy), ogrodnicy, sprzedawcy, ratownicy (w parkach wodnych), muzycy, czy nawet biolodzy morscy.
Jednym z podstawowych wymogów jest oczywiście znajomość języków obcych, głównie angielskiego.
Więcej informacji, a także ogłoszenia znajdziecie na stronie www.parchionline.it http://www.naszswiat.net/wiadomoci/wochy/4395-praca-we-woskich-parkach-rozrywki.html
WITAM.szukam pracy w boloni ,albo imolii,znam ,bardzo dobrze j.wloski,mam 30 lat,bardzo zalezy mi zeby znalezc szybko prace.pracowalam jako opiekunka ,w pizzerniach i wiele roznych zajec.
cytuje : " pracowalam jako opiekunka ,w pizzerniach i wiele roznych zajec.... " wiec mam cos dla ciebie byc moze po przeczytania i przeanalizowaniu znajdziesz szybcbciej prace niz inni..... Pracowałem już wszędzie http://www.naszswiat.net/y-we-woszech/nasze-sprawy/4455-pracowaem-ju-wszdzie.html
niestety z przykroscia ale nic nieznalazlam,a zalezy mi bardzo zeby to bylo jak najszybciej
szukam pracya moze jest ktos z okolic BOLONI..............,
Jesli moge poradzic to skontaktuj sie ze wszystkimi agencjami pracy tymczasowej w Bolonii i okolicach (Adecco, Umana, Manpower, Obiettivo Lavoro, Metis i inne), zanies im CV, jak cos beda mieli to sie wtedy skontaktuja. Szukaj tez w lokalnych gazetach oraz poprzez portal www.jobrapido.it (ja ostatnia prace znalazlam wlasnie dzieki tej stronie).
kijiji it subito.it jobrapido.it z pewnoscia gattinaa szuka i wie gdzie szukac to duza dziwczynka..a tu sie zachowuje jakby chciala zeby KTOS ZNALAZL dla niej prace i to SZYBKO...Gattinaa TO sie zdarza tu bardzo rzadko..cara mia..tak raz na przynajmniej 20 prosb..ale i to glownie dla badante
badante tez moze byc nie pogardze..................,kiedys widzialam jak jedna laska napisala ze pracuje w jakijs hurtowni w boloni ,dlatego pisze tak ,a noz moze sie odezwie...............
dzieki imbryjka za info....
Umbryjka mam pytanie a Ty z jakiego regionu jestes jesli moge wiedziec................

nuż....
a jak Gulczas myslisz..skad moze byc Umbryjka skoro nazywa sie Umbryjka::D
gattinaaa kilknij najej nicka to wejdziesz w jej profil..ajak kilkaniesz na koperte to mozesz do niej na priv napisac ..jak i do kazdego innego
sorry za literowki
Ja jestem z regionu Umbria:)) Jesli chodzi o podane przeze mnie agencje pracy to one znajduja sie w kazdym wiekszym wloskim miescie. Zreszta wystarczy wpisac w google podane nazwy i na stronach www znajdziesz info o tym gdzie sie znajduja. Ja przez agencje pracy pracowalam w dwoch miejscach.
Witam ponownie serdecznie wszystkich.
W dalszym ciągu poszukujemy pracy , mamy po 20 lat i chcielibyśmy wyjechać do Włoch do Pracy.
Obojętnie jaki region , jesteśmy parą i chcielibyśmy zarobić trochę pieniążków.
Bardzo proszę o pomoc .
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Kultura i obyczaje