Transport psa samolotem !!!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Witam ..mam pytanie poniewaz przywiozlam ze soba mojego psa z Polski do WLoch samochodem ..teraz wybieraja sie na wakacje mam wielki problem ,bo nie kazde linie samolotowe przewoza zwierzeta ..
Mam malego pieska yorka i musze go zabrac ze soba z obojetne jakiego lotniska w Milano do Krakowa ..czy ktos moze juz mial podobna sytuacje ?! jakie linie sa najlepsze i oczywiscie w miare tanie ..
hej..pisalam kilka razy o psie/wpisz slowa szukane do wyszukiwraki/i samolocie..obecnie sytuacja wskrocie wyglada tak..pies do 8 kg lacznie ztransporterem/nie moze to byc miekka torba zktorej wystaje glowa psa..to musi byc albo palstik kontrner ..albo rodzja torby sportowej..rodzja...takiej jak na silownie sie nosi ..sa super ..akurat ta dobrze wslizguje sie pod siedzenie..w Lufthansie czy LOcie..Ci giora po 10 eu za1 gk plus 22 proc VAT..zalezy ile pis wazy..LOT dopuszcza ..zkontenerem do 10 kg zwierzr na pokladzie wszystkie wieksze ida do ladowni..gdzie layem jest wscielke goraca i pies moze zdechnac...Lini lotniczych to nie obchodzi czy mu goraco czy zimno..to twe ryzyko..ja polecalabym ci AlITALIE biora zapasa tylko 70 eu/w 1 strone.../ kiedys wazyli teraz juz nie oplata stala..zalezy czy ktos ma psa 8 kg czy 9 kg..bo przy malej wadze psa to moze ci sie lepeij oplaci Lufthansa czy LOT..ja wybieram Alitalie Muszisz wiec zarezerwowac miejsce dla psa prze telefon..posluchaj to wazne ..na poklad wchodza na dany lot tylko 2 zwierzecia ..dwa psy czy 1 pies i 1 kot..3 zwierzaki nie wjeda i wlasnie od tego faktu zalezy twa rezerwacja...zwrocilam uwage ze wAlitali siedzenia sa nizsze niz w LOT czy LUFt..kontemer nie wchodzi dobrze pod siedzenia..chyba wlosi maj krotsze nogi...hehehe kontener trzymasz pod swoimi stopami..jesttak niewygodnie zenie mozesz sie ruszyc..o ile samolot jest pelny...York ci wazy troche..duzo mniej od mego pupila zarloka..co caly dzien popiskuje i prosi o miseczke.Tanie linie lotn. absolutnie NIE wezma ci psa,nawet sie nie ludz.. CZIP??? Psi paszport masz?..wazny?..podstemplowany? :D http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/197[tel]http://www.wloski.ang.pl/forum/inne/187128
Witam ..chyba skasowalo mi ostatnia wiadomosc ..w kazdym razie dziekuje ,,wszystkie te rzeczy wiem ..za linki rowniez dziekuje napisalam bo sa dosc stare (2009r) a przepisy ciagle sie zmieniaja ..bede leciala Alitalia pierwszy raz i nie wiem czego sie spodziewac ..O czywiscie chipa i ksiazeczke mam..nie wiem jeszcze na co mam byc przygotowana jesli chodzi o weterynarza ..szczepienie na wscieklizne mam aktualne ..nie wiem moze ile bedzie kosztowalo mnie aktualne podbicie ksiazeczki ,ze pies jest zdrowy !?
Pozdrawiam
jesli nie pojdziez to weta..ktory wezmie jak za wizyte..czyli 25/30 eu..mozesz zaoszczedzic 20 eu i pojsc w cenie 10 eu do ASL Servizi Veterinari Comunalitam ci podbija psi paszport..Wazne jest bys sie skoncentrowalan na fakcie by posiadac bilet dla psa na lot jaki ty wybierasz..bo moze sie zdarzyc ze kupisz bilet..np w sieci..zapalcisz a jak bedziesz chciala bilet dla psa..to osze zapalcisz karta wsieci..ale babeczka wcall center moze ci powiedziec zebys o wejsciowke dla psa strala sie na lotnisku przed zabrkowaniem..NIC PODOBNEGO..tu uwazaj bo moze sie zdarzyc ze sa juz 2 rozni pasazerowie ze zwierzetami na ten lot..A trzeciego zwierzecia nie wezma...Ty kupujc bilet muszisz byc pewna zepies tez ma od razu wejsciowke na poklad..zaltwiaj wiec telefon.Acha psa muzisz trzymac pod siedzeniem ..nie na kolanach...pies ma' udawac' :D ze go nie ma.wiesz ludzie sarozni..niech tak jakis paszer potem sie rozchoruje i chcac odszkodwanie oskarzy linie lotnicze ze jak danego dnia lecial samolotem to na pokladzie byl pies... i pewnie wirusa zlapal od tego psa itp itd.../bo byl widoczny/..rob tak zeby pies byl niewidoczny..nie afiszuj sie ..dlatego polecam nie psi kontener plastikowy a taka torbe psia podobna do zwyklych toreb sportowo podroznych../Lapiesz? ps ..moj jest niesamowicie grzeczny..jak aniolek..dopoki ludzie kanapek nie wyciagna i nie zaczynaja szelescic papierkami :D
hahahaha teraz mnie rozsmieszylas ..musisz miec fajnego psiaka ;) ..nie wiem jak bedzie sie zachowywal moj ..ale skoro mam podbity paszport ,ze pies jest zdrowy ..pozniej mi moga nagwizdac ,ze ktos jest chory .. bede starala sie o ten bilet dla psa ..dziekuje Ci za odpowiedz ..mam nadzieje ,ze wszystko przebiegnie sprawnie a moj pies jakos przezyje ta przygode a ja razem z nim :) Pozdrawiam :))
..moze byc niespokojny z powodu cisnienia przy stracie i przy ladowaniu..wsadz dloń w torebe i go dotykiem uspokajaj :D
Ps mam sliczne ubranko swywestrowe rodem z Nowego Jorku..dal twego yorak..hahah jaki rym wyszedl..moge oddac zadarmo..ubranko jest czarno srebrne zkapturkiem znapisem cavolo?..Doggy Glamour Empire na srebrnym herbie.tarczy herbowej sam herb to odcisk psiej lapki...wotoczeniu cyrkoni..closc wykonan z czrnych ceknow..szczyt elegancji to ubranko..bedzie ci york wygladal na psa za 10 tys eu! ahaha..moge w kopercie ci wyslac
sorry za literowki Ps mam sliczne ubranko jakby 'sylwestrowe' rodem z Nowego Yorku..dla twego yorka..hahah jaki rym wyszedl..moge oddac za darmo..ubranko jest czarno srebrne z kapturkiem z napisem /cavolo1/..Doggy Glamour Empire na srebrnym herbie.tarczy herbowej... sam herb to odcisk psiej lapki...w otoczeniu cyrkoni..closc wykonane z czrnych ceknow..szczyt elegancji to ubranko..bedzie ci york wygladal na psa za 10 tys eu! ahaha..moge w kopercie ci wyslac..ubranko oddam gratis koszty wysylki mozesz pokryc doladowaniem mi telefonu za 5 eu
Dzieki ..ale w rodzinie uwazaja mnie za wariatke bo mam cala szuflade ubranek dla mojego psiaka ..problem w tym ,ze on w zadnym nie chce chodzic ..siadzie i patrzy z litocia ,zeby mu to jak najszybciej sciagnac :)
bo mu za goraco..trzeb zakladac tylko jak jest temp ok 5 stop..slownie pieciu stopni Celsjusza..anie jak widze ze desczyk popada 18 stop i wlosi juz psy laduja w plaszczyki..czy sweterki..ja zakladam jak jest sporo ponizej 10 stop..ok 6 czy 5..jesienia i zima
Moj ma juz 10 lat ..i nigdy nie lubial ubranek ..tej zimy i tutaj bylo dosc sporo ponizej zera ,,kupilam mu piekna kurteczke z kapturkiem z liskiem ..jak ja zalozylam u siadl i za chiny ludowe nie zrobil ani jednego kroka ..niestety uparty jak osiol ..
a co do wlochow to i oni sami w upal 30 st ubieraja bluzy i kurtki wiec co sie dziwic ..co robia z biednymi psami ..
...mojemu Amikowi chciałam w zimie założyć buty...włożyłam na dwie tylne łapki, wyrwał mi się i latał po mieszkaniu na dwóch przednich...jak cyrkowiec...wyłam ze śmiechu, a Amik obraził się na mnie..dał mi do zrozumienia, że nie wolno go ośmiaszać...faktycznie, na spacerze wyglądałby jak idiota i inne psy by się z niego śmiały...
:)
:)) Fakt ,ze czlowiek czasami nie mysli ..chce ,zeby psu bylo cieplo i fajnie wygladal ,ale jak nie jest on przyzwyczajony to mozna zapomniec i ubrankach i roznych warjactwach ..
Wracajac do biletu ,,dzis bylam w agencji i juz zrobilam rezerwacje jutro rano jade kupic bilet
Niestety Alitalia lata tylko do Warszawy ..bedzie mnie wiec czekala dluga droga ..bo z Warszaway chyba wezme interCity do Krakowa ..miedzy lotniskiem a dworcem pkp Taxi ..po przyjezdzie do Krakowa rowniez taxi ..Chcialam zaoszczedzic ..ale jak nie kijem to pala ..na jedno wychodzi ..Tyle kosztuje czlowieka przyjemnisc posidania psiaka :) ..
wez niedroga taxi z lotniska Chopina /tzn zadzwon po nia za nim odbierzesz walizke Grosik Taxi, 1,80zl za /km tel. 226464646 do Centralanego.wyjdzie ci ok 10 eu..nawet mniej
sa tez nowoczesne taksowki
ucielo mi..http://www.elektroonline.pl/news/4987,Elektryczna_rewolucja_na_ulicach_Warszawy
eco car system tel. 123456789 eco cab tel.22 644 22 22

Dziekuje bardzo ..tez juz niecos znalazlam na necie :) dzwonilam dzisiaj ponoc z Wawy z lotniska Okecie na dworzec głowny koszt taxi to ok..30/35 zl .. ale mam wielka nadzieje,ze znajde jakis samolot do Krakowa i kupie bilet na miejscu ..zobaczymy ..Jutro jade podbic ksiazeczke dla psiaka i kupic mu torbe..6 lipca wypatuje ..mam nadzieje ,ze przebiegnie wszystko ok..
acha i NAJWAZNIEJSZE..jak bedziesz dzwonic po ta eco taksowke..to od razu mow ze pasazer jest z psem..pies powinien byc w kontenerze/torbie ,nie moze usiasc psim tyleczkiem na siedzeniu w taksowce..bo potem wsiadzie ktos kto ma alergie na psia siersc i sie bedzie drapal..hehehe
Ok ..dziekuje ..Yorki sa jedynymi psami o siersci bardzo podobnej do struktory naszego wlosa ludzkiego ..dlatego nawet osoby z alergia moga miec psa tej rasy ..ale pamietam ,ze nie kazde taxi przewozilo zwierzeta ..wiec to wyszczegolnie ..wracajac do wyjazdu ..dzis juz kupilam bilet ..bylam u weterynarza a wlasciwie na pronto soccorso dla zwierzat byl bardzo mily weterynarz ..zbadal mi pisaka podbil paszport i nie wziol ani centa ..Jeszcze pozostaje probem z torba ..dzis objezdzilam pol Wloch ..bo ponoc musi byc jakis atest lotniczy jesli chodzi o torbe dla psa ..czy to prawda ??!?! nie moge najzwyczajniej kupic torby takiej jak zwykla podreczna z siateczkami z bokow ,ktora w sklepie zoologicznym kosztuje okolo 50/60 eu ...tylko musi byc wlasnie z atestem za 120 eu ???? co ci idioci jeszcze nie wymysla !!!!
tak masz racje ze siersc yorka jest podobna do struktury/budowy wlosa ludzkiego :D te polecane takswoki warszawskie sa wcenie ok 1.40/1.80 ..mozesz placic w eu ..nasi taksowkarze biora ta walute..wiadomo stolica!
wlasnie kup tak z siateczkami po bokach..ale wez kocyk do srodak wloz/ i zabwki by byl spokojniejszy/kocyk lekki wloz bo jak wlacza klime to moze byc mu zachlodno../Jakby kiedys w LOcie i Lufthansie wazyli ci psa ztorba to usun z niej wczesniej wszystko co sie da, psia obroze ,smycz..zabawki kocyk..zapasowe jedzonko..bo tam z boku jest tak kieszen na psie dokumenty i jedzienie suche..usun wszysyko co wazy ,bys mniej zaplacila za wage .. badz sprytna to oszczedzisz ...bo biora 10 eu za 1kg plus 22 proc VAT..to taka uwaga na przyszosc jakbys wracala innymi liniami
sorry za literowki
Ok ..dziekuje Ci slicznie za wszystkie informacje ..a co do pisowni to spokojnie ..to nie dyktando :)
i ja juz po tylu latach na obczyznie pozapominalam duzo rzeczy :) mysle ,ze kazdy to zorumiem ;)
Pozdrawiam ;))
ale z ciebie nocny marek!... o jakiej pisowni mowisz?..ja robie duzo literowek bo udaje dzielna dziewczynke i binokli nie zakladam ..dlatego zawsze przepraszam
Fakt ..to chyba nerwy przed calym tym wyjazdem nie daja mi spac :p
tylko nie bierz tych taksowek co stoja/parkuja pod lotniskiem..to mafia taksowkowa /albo ci co wewnatrz hali zaczepiaja i pytaja sie czy ci potrzebna taxi..i zaraz sa chetni do lapania twoich walizek..uwazaj na nich do Dw.Centralnego zazadaja ci 100 zl..zadzwon na te numery co ci podalam wyzej , zaplacisz gora 30 zl
..mnie raz w Krakowi nacial jeden taksowkarz spod St. Krakow Glowny,,wiozl mnie przez pol miasta i wzial 3 x wiecej niz nastepnym razem..jak przyjechalam po tygodniu..wocwzas sie zorientowalam sama , ze na zlodzieja trafilam..gosc sie zorientowal, ze nie znam tej czesci miasta..jechalam na Tyniecka
dzis psa ugryzla wlapke osa,musial na nia nadepnac...zaczal piszczec nalape nie mogl stanac...gdy n rekach zanioslam go domu i chcialam lape obejrzec..bylo to okk 10 min po fakcie nadepniecia nalape/myslsm ze stanal na szklo/dostal wymiotow..trwalo to trwalo....lacznie z oproznianem sie..pies szedl pomalu wstrone lazienki..zanieczyszczjac dokola..i tam mi padl plackiem..lapa spuchnieta pusk puchnie uszy puchna ledwo oddycha..zrozumialam ,ze to reakcje alergiczna organizmu/szok anafilaktyczny/ i wskazana jest szybka wizyta u weta bo inaczej strace pieska..zanim zlokalizowalam dyzur weteryn. troche czasu minelo..pies ledwo zywy...dojazd...badanie serca wazenie/ucieszylo mnie jedno z tej historii, ze schudl..az 3 x dopytywalam sie ile wazy/ i zastrzyk z kortyzonu..i ponowne ogledziny pyska uszu i badanie serca..wypisanie recepty..i rachunek do uiszczenia 80 eu...w tym cena leku 2,50 eu..cala reszta to Vat i podwojna oplata za niedziele,wizyta 32 eu x 2...lacznie 76 eu. Bardzo drodzy sa weterynarze w IT PS..psina ma sie dobrze duzo spala do wieczora..po czym poszedl do kuchni....i gleboko mi w oczy patrzyl...ze chce miseczke, uff..bedzie zyl:D
no to nie duzo, ja placilam za wizyty u weterynarza 50 euro za wizyte, bez zadnych lekarstw, zastrzykow, szczepionek. To po prostu minimalana stawka.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie