Mam wielka prosbe, czy ktos móglby to sprwdzic i poprawic bledy. Z gory dziekuje.
Moje miasto jest bardzo piękne. Z chęcią spędzam w nim mój wolny czas i nigdy się nie nudzę. W czasie weekendu można robić tu wiele ciekawych rzeczy. W piątek popołudniu pójdziemy na basen. Na basenie jest zjeżdżalnia i zawsze jest dobra zabawa. Wieczorem możemy iść z moimi znajomymi do restauracji. My lubimy jeść pizzę, rozmawiać i śmiać się. W sobotę rano możemy iść na spacer. W naszym mieście jest piękny, duży park. Jest w nim dużo drzew i kwiatów. Jest to wspaniałe miejsce na odpoczynek. Popołudniu będziemy zwiedzać miasto. Zobaczymy ratusz, kościoły, wieże widokowe i przejdziemy się deptakiem. Później pójdziemy do kina. Nasze kino było niedawno remontowane, więc jest bardzo ładne. Wieczorem pójdziemy na dyskotekę. Będziemy tańczyć, śpiewać i dobrze się bawić. Na pewno ci się spodoba. W niedzielę pójdziemy na spacer do okolicznych lasów. W lesie jest cisza i spokój, więc na pewno odpoczniemy. Później odwiedzimy muzeum. Zobaczymy nową wystawę. Popołudniu będziemy pływać tramwajem wodnym. Taka wycieczka to wspaniała zabawa, pływamy po jeziorze i oglądamy całe miasto. Mam nadzieję, że spodoba ci się pobyt w moim mieście i będziesz zadowolony.
La mia città è molto bello. Volentieri passare in lui mio tempo libero e mai si non annoio. Durante il week-end si può fare qui molto cose curiose. In il venerdì al pomeriggio andramo sulla piscina. Su la piscina è lo scivolo e sempre è il buono divertimento. Di sera possiamo andare con miei conoscenti al ristorante. Noi amiamo mangiare la pizza, parlare e ridere. In il sabato il mattino possiamo andare a spasso. In la nostra città è il bello, grande parco. È in lui molto alberi e i fiori. È questo luogo magnifico sul riposo. A il pomeriggio visiteramo la città. Vedramo palazzo municipale, le chiese, le torri vedute e faramo una passeggiata col corso. Più tardi andramo al cinema. Il nostro cinema era recentemente restaurato, dunque è molto bello. Di sera andramo sulla discoteca. Saramo ballare, cantare e divertirsi bene. Certamente a te piacerà. In la domenica andramo a spasso ai boschi circostanti. In il bosco è il silenzio e la pace, dunque certamente ci riposeramo. Più tardi visiteramo il museo. Vedramo la nuova esposizione. A il pomeriggio nuoteramo col tram d'acqua. La tale escursione è il magnifico divertimento, nuotiamo dopo il lago e guardiamo la tutta città. Spero che ti piacerà il soggiorno nella mia città e sarai contento.