Prosba o sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
Hej, mam krotkie pytanko

Czy "lavoro per mansione di..".znaczy "praca w charakterze"
tak
prosze o pomoc i sprawdzenie

musze zmienic numer telefonu poniewaz przeszlam na inny plan(mial byc tanszy)a wczoraj zorientowalam sie, ze za smsa do ciebie place 60gr a jak wczesniej 20gr i teraz musze kupic nowa karte.20gr a 60gr to jest roznica.to jest 3 razy wiecej.

devo cambiare il numero di telefono perche ...(...)e ieri mi sono accorta che per il sms da te pago 60gr e non come prima 20gr e adesso devo comprare la nuova scheda.20gr e 60gr e'....e. 3 volte di piu
dovrei cambiare il numero di telefono perchè ho cambiato la tariffa(doveva essere più conveniente) e invece ieri mi sono accorta che per mandarti un messaggio pago 60gr sono 40 gr di più rispetto di prima percio' devo comprare una nuova carta sim/ scheda
lenaaa dzieki wieleki za tak szybki odzew! i pozdrawiam!:)
Wiem cos na ten temat tez sie wkur... moze wiesz w jakiej sieci jest taniej niz 60gr?
Wydaje mi sie ze teraz juz w kazdej taryfie sms kosztuje 60 gr, sprawdzalam, nawet w popie.. mowie o orange.. wycwanili sie i zaktualizowali cenniki bo wczesniej ja tez placilam 20 gr jak za inna siec.. najtaniej jest chyba w play - 50 gr o ile dobrze pamietam.
najlepszym rozwiazaniem byloby wyslanie Wlochowi polskiej karty sim ;)
Albo korzystanie z bramki sms,ja tak robie w Plusie,pisze sms przez internet,z polskiego mumeru plusa na inne z Plusa.gdybys miala 2 numery polskieswoje to jeden niby uzyczasz jemu we Wloszech i sobie piszecie.Nie oplaca sie wysylac jemu Sim bo sms wychodzi po 1,50zl.A sms miedzynarod. w Plusie,Simplusie kosztuje zawsze 50 gr plus 22 proc.vat
ale co wy mowicie?ja mam popa najzwyklejszego tego zamowionego z internetu i mam do Wloch zawsze za 20 gr smsy i nic sie nie zmienilo nie wolno tylko przechodzic na ten jakis OPOP czy inne bo wtedy zmienia cene...
Kosztuja nadal 20 groszy w Popie, jesli ma sie stara taryfe, ja tak mam. Natomiast kazdy, kto przejdzie na OPOP, czy jak to sie nazywa, placi juz wiecej. I te stare startery tez juz sa chyba wycofane ze sprzedazy, czyli jesli ktos kupi nowy starter teraz, to juz bedzie OPOP niestety.
Pisalam nawet do orange w tej sprawie, czy w zwiazku z tym nie zmieni sie cena dla uzytkownikow poprzedniej taryfy w POP-ie- konsultant odpisal mi, ze w zadnym razie, wyslal mi moj cennik w pdf tez i dalej place 20 gr.

Ale polska karta sim dla osoby we Wloszech to tez dobry pomysl, ja mam promocje i przy kazdym doladowaniu karty dostaje darmowe smsy do orange, w zwiazku z tym, piszac na polska karte mojego chlopaka, nie place nic.

Ile to sie czlowiek musi nakombinowac, zeby nie zbankrutowac z milosci ;))))
hej biancaneve ale juz probowaliscie z tymi smsami, jezeli on jest we Wloszech i ma tez POPka? bo tez bym chciala tak zakombinowac, ale nie wiem jak policza? czy i tak 20 gr, bo on jest za granica czyli w roamingu, czy tez policza zero bo mamy skumulowane te darmowe minuty do orange?i jak z dzwonieniem czy probowaliscie dzwonic juz?czy cos pobiera czy pobiera z tych darmowek?
ps biancaneve ale tych dodatkowych pieniazkow do orange dotaniemy przy doladowaniach max 120 zl tak?bo mam na razie 64 i zastanawam sie ile max dadza?
i do kiedy mozna je wykorzystac?
niestety w roamingu... czyli 2 zlote za smsa... do tego taryfa darmowych minut nie obowiązuje po przekroczeniu granicy. Ty możesz z tego korzystać będąc w Polsce, ale dla niego lepiej będzie odpisywać z włoskiego, albo tak ja robimy my - wysyłać eski ze strony orange. Są darmowe i do tego bez ograniczeń. pod warunkiem, że oboje macie dostęp do internetu :)
tak tak ja zawsze polegam na stronce orange z multiboxem choc czesto przeprowadzali jakies prace i nie mozliwy byl dostep...a wiecie ile placi sie za smsa do Polski z numeru winda, ile z vodafone i ile z tima?jakies roznice cenowe?
z vodafone (typu pre-paid) place 30 centow do Polski, do wszystkich sieci
a WIND i TIM? napisze mi ktos? ps czy w windzie nadal oplata za raporty?
Tak oplata w windzie z raporty nadal obowiazuje. Z timem to nie wiem bo nie uzywalam juz dawno tego numeru. Moj chlopak jest we wloszech zostawilam jemu swoj numer z heyah, wrocilam do polski i kupilam sobie tez nowy numer z heyah uaktywnilam za darmo smsy do heyah i pisze z nim za darmo on mi odpisuje na moj numer z winda mam teraz dwa telefony to jest jedyny minus bo na jeden dostaje smsa a z drugiego odpisuje.
W WIND mozna dzwonic za 20 centow za minute do Polski (trzeba to uaktywnic, ale robia to zazwyczaj przy sprzedazy karty sim) a sms to chyba kolo 40 centow z kazdej sieci. ja mam vodafone i wydaje mi sie ze place 40 a nie 30 cent. hhmmm bede musiala sprawdzic przy najblizszej okazji
Minuta polaczenia z winda do polski kosztuje 0,65centow a sms 0,20centow oczywiscie jak nie ma sie uaktywnionych raportow za kazdy raport po 0,20centow.
z tym windem to fajny pomysl
Pewnie ze tak:-)
anca.smile, wydaje mi się że robisz pranie mózgu takim dziewczynom jak Ała :-)
W Vodafonie jest bardzo drogi raport bo za 60 cent.Radze wylaczac funkcje raportow
19 cent,kosztuje 1 min.rozmowy do Polski przy taryfie Vodafon ONE NATION.Polecam .po mies.czasu dostaje ok 120 do 180 min,darmowych minut.do wykorzyst.wylacznie w sieci Vodafon.Oplaca sie.
Stokrotko, a jak uaktywnić ta opcję? czy w telefonie na kartę też można? będę wdzięczna za info :)
wiem,musisz kupic za 8 eu Carte Servizi,zetrzec sreberko z kodu, zadzwonic pod42070 per cambi piano i wg.instrukcji dokonac zmiany.Carte Servizi kupuje sie w punkcie Vodafonu
Dziękuję Stokrotko. Twoja pomoc jest nieoceniona!
to jest usluga tylko dla numer.prepaid.mam ja do maja,raz mi dali nawet 240 min darmowych min do sieci Vodaf.Zalezy od kwoty doladowan w porzednim miesiacu.
zob.na" 190 fai da te" del sito www.vodafone.it
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |