Poniżej umieściłam opis moich wakacji, który muszę przetłumaczyć na włoski, jednak proszę o pomoc w sprawdzeniu poprawności pisowni włoskiej
Wakacje spędziłam w domu. Każdego ranka po śniadaniu wychodziłam z moim psem na spacer. Zwykle spacerowaliśmy nad jjeziorem lub w lesie. W wakacje dużo czasu spędziłam z moją rodziną. Codziennie jadaliśmy wspólne posiłki, które często sama przyrządzałam. W niedziele odwiedzaliśmy rodzinę i przyjaciół. Często sami ich zapraszaliśmy. 21 lipca świętowalismy 80-te urodziny urodziny mojego dziadka. Ia i moja siostra zrobiułyśmy świąteczny obiad z tortem urodzinowym. Wieczorami dbałam o kondycję fizyczną i jezdziłam rowerem po okolicznych miejscowościach. Przeczytałam równiez dużo książek, głównie o milości. Wakacje spędzilam bardzo miło i pozytecznie. Dzięki przerwie z chęcią i miłymi wspomnieniami wróciłam do szkoły.
La mia vacanza ho spendato a casa. Ogni la mattina dopo colazzione ho uscito con le mie cane. Solito ho passegiato all lago o in legno. A vacanze ho spendato molto tempo con la mia famiglia. Ogni oggi abbiamo mangiati comuni pasti, cui spesso ho preparato (sama).
21(?) Jugno abbiamo festeggiati (80-te??) compleanno lo mio nonno. Io e mia sorella abbiamo preparato pranzo e la tarta di compleanno. In domenica abbiamo visitato famiglie e amici . (wieczorami) ho curato di le mie condizione e girate la mia bicicletta (po okolicznych miejscowościach). La mia vacanza ho spendo molto piacevolemente. Ho leggato anche molto libri ( gloównie o miłości).
Grazie a pausa posso con piacevolamente la memoria sono tornato a scuola