Pomoc- sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie!
Możecie mi czasami posprawdzać? Będę tu czasami wklejał to co napiszę ;)
Dzisiaj pisałem z takim facetem z Rosji. Oto co do niego wysłałem:

Non so lo. Amo la lingua italiana e se volessi lavolare con questa lingua. Ma devo dirti ancora che precendemente avevo voluto fare il avvocato :D
Si si, Katyń, ricordo. Anche se i nostri genti sono uccisi [da uccidere] pure non significa che i sono uccisi da i russi.
Allora mi piace i russi :) Ognuno gente e' diverse e non possiamo giudice su base dei nazionalita'. Cosi' mi sembra ;)
E tu, come pensi?
Ciao ;)

Wiem, wiem. Bardzo dużo błędów. Ale dopiero się uczę :)
Z góry dzięki :)
Anche se i nostri genti sono uccisi [da uccidere] pure non significa che i sono uccisi da i russi.
Przepraszam bardzo ale chcesz zadać kłam temu co historycy na podstawie dokumentów stwierdzili już dawno???Równie dobrze mógłbyś zaprzeczać temu że hitlerowcy utworzyli obóz w Oświęcimiu i ukatrupili w nim całą masę ludzi...
kubabos obejrzyj sobie to

i pozostałe części
Chodziło mi o to, że ja nie uważam, że powinniśmy winić wszystkich Rosjan. Przecież nie można uogólniać :)
Haa już wiem :D Kurde, jaki błąd.
Anche se i nostri genti sono uccisi [da uccidere] pure non significa che i sono uccisi da i TUTTI russi.
Tak miało być :)
Owszem, w pierwszym momencie zagotowało sie we mnie bo z wykształcenia jestem historykiem :)Jeśli już chcesz to napisać to lepiej zabrzmi, że za zbrodnie popełnione przez NKWD i zbrodniczą politykę Stalina nie mogą odpowiadać wszyscy Rosjanie.W końcu u siebie w armii też robił czystki.Po napaści hitlerowskiej na ZSRR Beria za łeb się złapał i w kółko powtarzał "co mysmy najlepszego zrobili", bo przecież została unicestwiona cała rzesza doświadczonych dowódców o czym Adolf doskonale wiedział.
Niemniej polecam wskazany filmik bo zrobił go Wołoszański.Jego książki polecane są studentom :D
Favola ...Kuba ma cos ok 16 lat,,,tylko..Kuba przyloz sie ty do histori Polski..jezyki zostaw na pozniej :D
Cytat: kubabos122
Non so lo.(co chciałeś powiedzieć: Non lo so czy non solo?)
[...] se volessi lavolare (lavoRaLe) con questa lingua. ZDANIE NIE MA SENSU

Ma devo dirti ancora che precendemente (PRECEDENTEMENTE) avevo voluto (volevvo) fare il avvocato :D

Allora mi piaceONO i rRussi :)

Ognuno gente e' diverse (napisałabym: OGNIUNO DI NOI E' DIVERSO) e non possiamo giudiceARE suLLA base deiLLA nazionalita'. Cosi' mi sembra ;)
E tu, come pensi?

Wiem, wiem. Bardzo dużo błędów. Ale dopiero się uczę :)

Też się uczę i poprawiłam to co wydawało mi się złe. Proszę o spojrzenie tych co umieją więcej niż my.
Cytat: SettediNove
Favola ...Kuba ma cos ok 16 lat,,,tylko..Kuba przyloz sie ty do histori Polski..jezyki zostaw na pozniej :D

W tym wieku można robić i jedno i drugie.
taaa ..juz dwulatki maja swe profile na Facebooku i siedza przed kompem...i rodzice sie ciesza...:D
Sette, jestem w klasie z rozszerzoną historią :D
Kubabos w tej chwili rozbroiłeś mnie zupełnie:D Motyw historyczny zostawmy w spokoju. Skoro nie znasz dobrze włoskiego to staraj się pisać zdania proste. Tak samo unikaj jak ognia sformułowań, które przy przekładzie będą Ci sprawiać kłopot,kalka językowa nie zawsze się sprawdza. Sam się przekonałeś ile zamieszania narobiło jedno opuszczone słowo :D Niemniej nadal obstaję przy swoim, że tę myśl można było wyrazić inaczej. Tak samo obstaję przy swoim w kwestii podanego linka do filmu Wołoszańskiego.Nieważne jest czy jesteś w klasie matematyczno-fizycznej czy humanistycznej, pamiętaj,że Wołoszański choć podaje wiedzę na poziomie uniwersyteckim to podaje ją w sposób lekkostrawny :) i czas, który spędzisz oglądając jego filmy nie będzie czasem straconym. Wierz mi, że wiecej się dowiesz z takiego filmu niż podczas 45 minut na lekcji historii.pozdrawiam :)
Ja już tak mam, że wszystkich dookoła rozśmieszam :D
A film zobaczyłem (pozostałe części też) i spodobał mi się. Nawet bardzo :)
Dzięki ;)
Następny tekst :) Z góry dzięki ;)

Ma sai, parli meglio di me ;D Anch'io ho lavorato molto. Ho gli allenamenti di pallavolo, scuola (tanti lezioni) e non ho potuto studiare molto. Ma adesso ho piu' di tempo e posso gia' studiare ;D
Il mio Anno Nuovo e abbaztanza buono, ho meno tempo di prima, ma sono contento ;)
E adesso che cosa fai?
Saluti ;)
;)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka