bardzo prosze o przetłumaczenie zyczeń św.

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo bym was prosil o przetłumaczenie zyczeń na swieta. Musze wyslac karte to znajomych u ktorych bylem teraz w wakacje a ja nieznam wogole wloskiego, i mam problem z napisaniem tej kartki.
Kolega z forum podał dwa adres na ktorych jak mi sie wydaje jest kilkanascie zyczeń.
Bede bardzo wdzieczny za pomoc.
http://www.frasionline.it/frasi-auguri-natale.htm

http://www.grottaglie.net/sms/natale.htm

i tu wybralem kilka intuicyjnie :)

"Ti auguro di scoprire il significato più profondo del Natale, sperando che ti possa regalare pace serenità e la voglia di credere in una rinascita."

"Mi piace pensare che il Natale riesca a cancellare le incomprensioni, l'indifferenza, la cattiveria che purtroppo caratterizzano la vita di molti, lasciando posto ad una grande apertura di cuore."

"Alla fanciulla più dolce dell'Universo come anche alla Tua Famiglia al completo auguro un Santissimo Natale 2003 e un meraviglioso anno 2004 che sta per arrivare. Tenerissimi baci per te..."

" Tanti cari Auguri di Buon Natale e Felice Anno Nuovo dal tuo per sempre amico Jonny che dall'Italia ti pensa sempre. Ti mando gli auguri anche da parte di tutta la mia famiglia e parenti . Ci manchi tanto..."
Włodku dwa ostatnie życzenia raczej się nie nadają dla przyjaciół bo ostatnie jest dla przyjaciela i to wysyła ktos z Włoch więc nie mogłbys przepisać dosłownie,a przedostatnie jest dla dziewczyny.Dwa pierwsze jeszcze mogą być.Jeśli chcesz mam chwilkę czasu to mogę ci coś poszukać daj znać.
Postaram sie przetlumaczyc pierwsze zyczenia:
"Zycze Ci abys odkryl/a glębsze znaczenie świąt Bozego Narodzenia mając nadzieje, ze mogą Ci podarowac pokój, pogode ducha, i chec wiary w odrodzenie.."
I ostatnie:
"Duzo drogich zyczen Szczesliwych Świat Bozego Narodzenia i Szczesliwego Nowego Roku od twojego na zawsze kolegi Jonny'ego ktory z Wloch o tobie mysli.Wysylam ci zyczenia takze od (ze strony) calej mojej rodziny i krewnych. Bardzo tęsknimy..."
to pierwsze nawet fajne jest, bo to ma niebyc do przyjaciela jako takiego tylko do takiej rodziny.
a moze to?
Mi piace pensare che il Natale riesca a cancellare le incomprensioni, l'indifferenza, la cattiveria che purtroppo caratterizzano la vita di molti, lasciando posto ad una grande apertura di cuore.

I bagliori ed i colori della festa spesso nascondono luci mai accese ed una grande tristezza nel cuore di chi soffre. Spero che questo Natale possa essere sereno e luminoso anche per loro.

Vi auguro di sentire e vedere il Natale attraverso gli occhi ed il cuore dei bambini con lo stupore, l'emozione che solo loro sanno donare.

La Città si riempie di luci e colori; è un trionfo di bagliori, nell'aria c'è già il profumo di festa e la voglia di donare un sorriso, un abbraccio e augurare un Natale sereno e felice.

przepraszam ze tak mecze was z tym tłumaczeniem, ale kurcze glupio wyjdzie jak niewysle tej kartki, napisal bym po angielsku, ale oni po angielsku to prawie wogole nic nierozumieją :)
"Mi piace pensare che il Natale riesca a cancellare le incomprensioni, l'indifferenza, la cattiveria che purtroppo caratterizzano la vita di molti, lasciando posto ad una grande apertura di cuore."
Lubię myśleć, ze święta mogą wymazać niezrozumienie,obojętność,podłość które niestety cechują życie wielu,dajac miejsce na otwarcie serca
"I bagliori ed i colori della festa spesso nascondono luci mai accese ed una grande tristezza nel cuore di chi soffre. Spero che questo Natale possa essere sereno e luminoso anche per loro"
blaski i kolory świąteczne ukrywają nigdy nie zapalone swiatła i wielki smutek w sercu tego kto cierpi.Mam nadzieję,że to święto będzie pogodne i jasne również dla nich(Loro -państwa)
"La Città si riempie di luci e colori; è un trionfo di bagliori, nell'aria c'è già il profumo di festa e la voglia di donare un sorriso, un abbraccio e augurare un Natale sereno e felice."
Miasto wypełnia się światlami i kolorami; triumfują blask,w powietrzu już czuć zapach świąt i ochotę by podarować uśmiech,uściski i życzę szczęśliwych i pogodnych świąt

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Nauka języka