prosze o przetłumaczenie na j.polski

Temat przeniesiony do archwium.
Ten list pisał pewien włoch niektóre wyraz byłu trudne do odczytania..ale mam nadzieje ze ktos mi pomoże...

da vicino , spero ebi tu stai bene i tuoi figli. mi dispiace ebi stiamo cosi lontani vorrei stara vicino a te , spero tanto ebi un giorno civederemo come i vecchi tempi, quando useivamo insieme...
Ti angoro tanta fortuna per te ebi,sei una donna molto speciale, peccato ebi ci siamo conoseinto cosi tardi, io qui l'avoro sempre per mia famiglia non e facile. ci sono molto spesi . io sono vicino Milano. io vorrei sapere tu sosa fai come pensi.io lutimamente non vado dareordo con mio moglie.vorrei dirti ebi indirizzo diverso ebi o cambiato posto di lavoro.
dopo tutti questi anni .io non rieseo a dimenticati e questo e molto strano per me, quasi spempre il pensiero di pensare a te monostante . non so a te ebi cosa senti , vorrei dirti ci possiamo vedere questo estate ..ci posiamo mettere daceordo.....
grazie... moze ktos to poskłada w całość...
z bliska, mam nadzieje, ze masz sie dobrze (czujesz sie dobrze) ty i twoje dzieci. Przykro mi ze jestesmy tak dalecy (od siebie), chcialbym byc blisko (ciebie), mam ogromną nadzieje ze pewnego dnia spotkamy sie jak za dawnych czasów, kiedy wychodzilismy razem....Zycze ci szczescia, jestes bardzo wyjątkową kobietą, szkoda ze poznalismy sie tak pozno, ja tutaj ciągle pracuje dla mojej rodziny, nie jest to łatwe. Jest duzo wydatków. Jestem blisko Mediolanu. Chcialbym wiedziec co Ty robisz, jak myslisz..Ja ostatnio nie zgadzam (w sensie nie mozemy dojąć do porozumienia)sie z moją żoną. Chcialbym ci podać adres, zmieniłem miejsce pracy.
Po tych wszystkich latach, nie potrafie zapomnieć i to jest dla mnie bardzo dziwne, własciwie ciągle myśl o tobie nieustanna.Nie wiem co ty czujesz, chcialbym ci powiedziec ze mozemy sie zobaczyc tego lata. Mozemy sie zgodzić...

Mniej wiecej..ale proszę jeszcze kogoś o sprawdzenie...
bardzo dobrze tlumaczenia!
dokladnie tak jak napisala patrizia

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia