prosze-wiersz na polski

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze

Passo ore ed ore a pensarti, dolci tramonti riflettono i colori del tuo splendido viso e vorrei averti accanto a me questa sera, anche solo per guardarmi e perdermi tra le gocce d'immensitŕ racchiuse nei tuoi occhi.. Ma anche questa sera sarai con lei, a donarle il tuo splendido sorriso. Dolci tramonti si perderanno all'orizzonte e sognando ad occhi apperti, soffrirň in silenzio anche perchč non potrň mai averti!!
bardzo prosze rozumiem tylko poszczegolne slowka
mysle o tobie przez dlugie godziny,
slodkie zmierzvhy odbijaja kolory twojej blyszczacej(jasniejacej) twarzy
i chcialabym dzis wieczorem miec cie obok ,aby moc tylko patrzec na ciebie i zagubic sie w krolpach bezmiaru zawartych w twoich oczach.
Ale rowniez dzisiaj wieczorem bedziesz z nia( z inna) i obdarzysz ja twoim slicznym usmiechem.
Slodkie zmierzchy zagubia sie na horyzoncie i sniac z otwartymi oczyma, bede cierpiala w milczeniu, dlatego, iz nie bedziesz nigdy moim.
Myślę o tobie całymi godzinami, słodkie zachody (słońca) odbijają kolory twojej pięknej twarzy i chciałbym mieć cię obok siebie tego wieczora tylko,żebym patrzył i gubił się między kroplami (łzami) ogromu (nieobraniczonej przestrzeni?) zamkniętego w twoich oczach. Ale też tego wieczora będziesz z nią, żeby darować jej twój jasny uśmiech. Słodkie zachody(słońca) znikną za horyzontem i śniąc z oczami otwartymi ( marząc) cierpię w spokoju, ponieważ nie będę mógł cię mieć nigdy
taurus - Twoje tłumaczenie jest lepsze! complimenti!
Ja na końcu pomyliłem płci ... nie będę cię miała
dzekuje wam(taurus56 i sillaba)ale z was zdolniachy podziwiam was dziekuje jeszcze raz :-)
Czy wie ktos kto napisał ten wiersz?A moze znacie jakas strone na ktorej znajduja sie jakies wiersze włoskie?Przygotowuje sie do konkursu i poszukuje jakiegos ciekawego wiersza....
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka