tlumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
czesc:)))

Czy pomoglby mi ktos w tlumaczeniu ponizszego tekstu?Troszke znam wloski,ale myle sie dosyc czesto :( Ogolny zarys tekstu mam...ale...gdyby przetlumaczylby mi ktos,kto zna jezyk dobrze...bede wdzieczna

"Ten plomien ujscia szuka,natura go takim powila wsrod gwiazd,
Wiec kluczy wsrod mglistych postaci dnia,
Do zywiolu bratniego ktory oddech mu da."

Pozdrawiam:)
...bardzo bardzo mi zalezy...ludziki...pomozczie...:(((
Ciao a tutti,czy ktoś mógłby mi napisac jak jest po włosku wesołe miasteczko???
Z tego co sie orientuje to poprostu luna park, ale poczekaj zeby ktos potwierdzil. Pozdrawiam
ja slyszalam jak wlosi zawsze mowili "andiamo a giostre" jako "idziemy do wesolego miasteczka" - co prawda giostra to karuzela ale wiem ze mowia tak potocznie na wesole miasteczko
..."luna park" pewnie tez;-))
agatkaf -nie umię założyć nowego tematu ,mecze sie juz z 15 minut,doczepie sie,mozesz mi pomóc to przetłumaczyć?

povero fazio...neanche il natale in pace gli fanno passare...se ha dei nipotini come deve fare x regalare loro un pò di serenità...

ciao , ho visto ora l'intervista al nano su rai3...galattico ha preso e se ne andato dopo 20 minuti...l'intervista dura mezz'ora...lui voleva fare un comizio e blaterare su quello che lui ha fatto e su i bambini che i comunisti mangiano...cmq se dovesse vincere anche questo giro a rai tre la mandano davvero su satellite
biedny fazio...nawet świąt nie może spędzić w spokoju...jeśli ma wnuki (bratanki, siostrzenice) co ma zrobić,żeby podarować im trochę pogody (jasności, zadowolenia)
Sillaba, fazio to nie jest imi;-) moze oznaczac ( w zaleznosci od kontekstu) buntownika.agitatora, fanatyka, ekstremiste....
pzdr:)
*imie :)
dziękuję dziewczyny,baaaardzo
a czy to drugie byłybyście w stanie?
emra ten drugi jest o silvio berlusconi...
no kasiu domyślam sie,ale jaki sens tego,ironiczny?chodzi mi o sens w skrócie,bo to napisał mój przyjaciel i ja chciałabym wiedzieć co to znaczy...
no to spróbuję:
widziałem teraz w wywiadzie (al nano??) w rai3 galaktyczny(?) wziął i sobie poszedł po 20min..wywiad trwa pół godziny.. on chciał zrobić zgromadzenie i paplać o tym co on zrobił i o dzieciach, które zjadają komuniści...więc gdyby miał zwyciężyć także w tych wyborach...(...)
wyślą go naprawdę na satelitę

..nie wiem, czy dobrze, ale coś w tym sensie..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Nauka języka