mógłby mi ktoś to sprawdzić?Proszę:)

Temat przeniesiony do archwium.
Ostatnio dostałam pr. domową z włoskiego, miałam napisać list w czasie passato prossimo i opisać w nim jakieś zdarzenie. List napisałlam, ale jest w nim napewno pełno błędów, ponieważ byłam chora i nie było mnie na lekcjach jak był opisywany ten czas:( Jednak coś udało mi się sklecić i bardzo bym prosiła żeby mi to ktoś sprawdził. Z góry dziękuję :)

Cara Maja.
Come stai? Io deciso di scriverti, perchè voglio narrare ti sciuramente storia. Ha avuto primo giorno in scuola. Prima lezione ha avuto fisico educazione. Io sono stato accanto sala ginnàstica. In sciuramente momento io ho visto conoscente ragazza. Per momento io ho guardato sua. Dopo momento lei è venuta per me. Lei ha detto che io sono simila per lei amica e lei ha chiesto mi chiamo. Sape cosa ha avuto più lontanto? Ho esibito che questo ha avuto Kasia! Io non ho visto dieci anni! Adesso siamo in uno classe.
Scrivermi presto! Tatni baccioni!
Asia
moze jednak znajdzie się ktoś kto ma troszku więcej czasu i chęci?:)
hej, moge pomóc ale jak możesz to napisz po polsku bo nie wszystko jest dla mnie jasne
Cześć Maja.
Co u Ciebie? Zdecydowałam napisać do ciebie, bo chcem opowiedzieć ci pewna hisorię. To był pierwszy dzień szkoły. Pierwszą lekcją był w-f. Stałam obok sali gimnastycznej. W pewnym momencie zobaczyłam znajomą dziewczynę. Przez chwilę przyglądałam się jej. Po chwili podeszła do mnie. Powiedziała mi że jestem podobna do jej byłej przyjaciółki i zapytała się mnie jak mam na imię. Chcesz wiedzieć co było później? Okazało się że ta dziewczyna to Kasia! Nie widziałam jej 10 lat! Teraz jesteśmy w jedej klasie:)
Odpisz szybko! Buziaki
Cara Maja.
Come stai? Ho deciso di scriverti, perche voglio raccontarti una storia.E' stato primo giorno di scuola.la prima lezione e' stata educazione ginnastica.Sono stata vicino la sala da ginnastica. In un momento ho visto una ragazza conoscente,la stavo guardando per un attimo.Fra un po é venuta da me e ha detto che assomiglio da sua ex amica e mi ha chiesto come mi chiamo.Vuoi sapere cosa é successo dopo?E' venuto fuori che questa ragazza é Kasia! Non la visto 10 anni! Adesso siamo in una classe:)
Scrivimi presto! Baci!
Dla pewności może ktoś sprawdzi
pa

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia