wazny smsik: :)

Temat przeniesiony do archwium.
prosze o pomoc w tlumaczeniu:

"jestem szczesliwa bo w piatek Wlochy otwarly rynek pracy dla nowych panstw UE. Chcac pracowac we Wloszech mam takie same prawa. Mam nadzieje ze teraz bedzie mi latwiej znalezc prace"
mam pytanie . jak Ty chcesz znalezc normalna prace (pracowac we Wloszech) nie znajac jezyka??
desminko jesli chcesz pogadac to pisz na moj email: [email]

chodzi o sam fakt ze sie ciesze ze wlosi otwarli rynek pracy (bo przed wyborami mowili ze dopiero za 2 lata najwczesniej). dogaduje sie po wlosku ale mam problemy z pisaniem (robie duzo bledow) i dlatego prosze o pomoc na forum:) caly czas sie ucze wloskiego ... forum mi duzo w tej nauce pomaga:)..poza tym pracowalam juz w restauracji we wloszech...
oki...probuje sama:)
"jestem szczesliwa bo w piatek Wlochy otwarly rynek pracy dla nowych panstw UE. Chcac pracowac we Wloszech mam takie same prawa. Mam nadzieje ze teraz bedzie mi latwiej znalezc prace"

sono felice perche a venerdi (ieri) Italia avevano aperto il mercato lavoro per nuovi paese UE. Quando vorrei lavorare i in italia...ho ugale legge..
Spero che adesso sara' meglio per me trovare un lavoro.
Sono felice che Venerdi' l'Italia abbia aperto il mercato del lavoro per i nuovi paesi UE. Volendo lavorare in Italia abbiamo gli uguali diritti. Spero che adesso sia piu' facile trovare un lavoro.

??
camm...juz poszedl do Ciebie mailik...czekam na odpowiedz :):):):)
Wlochy otworzyly a nie OTWARLY. eh....
:) dziekuje bardzo:) ale blad "otwarly" hehehe...po polsku tez mam czasami problemy z pisaniem :)
desminko zaraz Ci odpisze
capita :)
to nie do końca błąd
hm..
aż poszłam sprawdzić w internetowym słownik języka polskiego :p
otworzyć
otworzyć dk VIb, ~rzę, ~rzysz, otwórz, ~rzył (~warł), ~rzony a. otwarty — otwierać ndk I, ~am, ~asz, ~ają, ~aj, ~any
nie do konca blad ale chyba ladnie otworzyly :) jak kto woli :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka