Proszę o sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Hej mam prace opisac zdjecie opisuje siebie jak mam 7 lat .Prosze sprawdz czy dobrze napisalam musze nauczyc sie tego na pamiec i nie chce zle sie nauczyc

"Io ho gli occhi bello picollo di colore celesto.Io ho la fronte grando é le sopacciglia poco consistente.Io è persona piu tosto sympatico é ho molto amici.Io ho i capelli crespo blondo é lungi.Mio la bocca é piccolo bello di colore russo.Il Mio naso é piccolo à sventola.Io persono basso é in media grasso.Io ho le mani grasso é piccolo é gli diti corto.Io ho la testa grande é rotondo.Io ho le cigia picollo corto é neri"

Po polsku chodzilo mi:Ja mam piekne niebieskie oczy.Mam duze czolo i rzadkie brwi.Jestem osoba raczej sympatyczna i mam wielu przyjaciol.Mam dlugie krecone blad wlosy.Moje usta sa piekne male i w kolorze czerwonym.Moj nos jest maly.Mam male odstajace uszy.Jestem osoba niska srednio gruba.Mam male grube rece i krotkie palce.Mam duza okragla glowe.Mam male krotkie czarne rzesy.
ho gli occhi belli piccoli di colore celesto.ho la fronte grande e' le sopacciglia poco consistente.Sono molto simpatica persona e ho tanti amici. ho i capelli crespi biondi e lunghi .La mia bocca e' piccola bella di colore russo. il mio naso e' piccolo e' sventolo. SOno persona bassa medio grossa. ho le mani grasso piccole e le dite corte.ho la testa grande rotonda. ho le cigia piccole corte e neri

poczekaj na odpowiedz inych tzn: na poprawki
Dzieki wielkie :)
kolor..celeste
la bocca w kolorze nie rosyjskim, tyko czerwonym...rossa
le dita
le cigia..nere
i może nie pisz, że masz wielką, okrągłą głowę...czy ja wiem :))
genio/eugenio, poczytaj to sobie jeszcze. Chyba znajdzie sie wiecej do poprawienia.
no pewnie, tylko takie rodzynki na szybko wybrałem :)
capelli MOSSI/RICCI - włosy kręcone
Color celeste
e = i
è = jest
rosso - czerwony ( nie russo !!! )
orecchi a sventola - odstające uszy
sono bassa - jestem niska
ho le mani piccole e grasse - mam małe , grube ręce
ho la testa grane E rotonda - mam dużą , okrągłą głowę
ho tanto amici - mam wielu przyjaciół
io sono una persona - jestem osobą ....
capelli biondi - blond włosy
la mia bocca e' - moje usta są ...
* tantI amici ( sama się walnęłam ;-) )
no, a teraz dziewczyna dostanie pałę, za niesamodzielną pracę. Po zastosowaniu wszystkich sugestii to jakby się nagle rok do przodu w edukacji przesunęła, nauczyciel może nie uwierzyć w takie zdolności :))
hehehehehe Genio ! ;D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka