Prosze o przetłumaczenie o rządzie włoskim plisss

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo prosze o przetłumaczenie tego tekstu jakby ktoś mógł bardzo jest mi to pottrzebne.Z góry niekuje:)

La Carta costituzionale disciplina la formazione del Governo con una formula semplice e concisa: "Il Presidente della Repubblica nomina il Presidente del Consiglio dei ministri e, su proposta di questo, i ministri". Stando a tale formula sembrerebbe che la formazione del Governo non sia frutto di un vero e proprio procedimento. Invece, nella prassi, la sua formazione si compie mediante un complesso ed articolato processo, nel quale si può distinguere la fase delle consultazioni (fase preparatoria), da quella dell'incarico, fino a quella che caratterizza la nomina; a queste potrebbe aggiungersene una ulteriore che si risolve nell'effettuazione del giuramento prescritto dall'art. 93 e della fiducia dei due rami del Parlamento.
Tlumacze ten tekst, ale jezeli to tylko "presa in giro" to czuje sie obrazony. Pozdrawiam

http://www.governo.it/Governo/Struttura/formazione.html

Konstytucja reguluje ksztaltowanie sie Rzadu dzieki prostej i zwiazlej formule” Prezydent republiki mianuje Premiera na wniosek jego ministrow”. Majac na uwadze te formule, wydaje sie, ze formacja Rzadu nie jest owocem rzeczywistej i odpowiedniej procedury. Natomiast, zgodnie z procedura, jego ksztaltowanie dokonuje sie dzieki zlozonemu i szczegolnemu procesowi, w ktorym mozna roddzielic faze narad ( faze przygotowawcza) od fazy zleceniodawczej, oraz te , ktora charakteryzuje faze nominacji. Do nich moznaby zaliczyc faze, ktora dokonje sie poprzez zaprzysiezenie Rzadu zgodnie z artykulem 93 i otrzymaniu zaufania ze strony dwoch siedzib Parlamentu.
przepraszam za bledy w pisowni:

rozdzielic , dokonuje, nie siedzib ale izb rzadu
prezydent rep. mianuje premiera i jego ministrow na wniosek premiera !
dziekuje, za poprawienie. Takich tekstow nie powinno sie tlumaczyc o 12 w nocy, tym bardziej, ze ktos chyba sobie zartuje proszac o to... ale wszystko to dla dobra sprawy!
Bardzo dziękuje bardzo mi się to przydało to nie był żart, przepraszm za utrudnienia ale naprawde tego potrzebowałem. Pozdrawiam:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

CafeItalia

Zostaw uwagę