Proszę o sprawdzenie:):)

Temat przeniesiony do archwium.
Mam prosbe.. dopiero zaczelam sie uczyc wloskiego.. Musze opisac swoja przyjaciolke.. czy mozecie sprawdzic moje krotkie wypociny:D:D:D?? bede ogromnie wdzieczna:D..

Mia amica si chiama Magda. Lei è polacca e ha diciannove anni. Magda studi italiano. Lei canta bene e scrive poesie. è bella! Ha i capelli biondi e lunghi, il viso tonda e la bocca grande. Ha gli occhi verdi. Lei è alto. Magda è simpatica, intelligente, gentile e molto allegra. Lei è anche aperta e leale. Noi siete amici da otto anni. Io sono fortunata perche Magda è mia amica.

:):):)
czesc poprawiam tylko bledy : magda studia l'italiano, canta bene e scrive le poesie. E' bella.Lei e' alta. simpatica l'intelligente. siamo amiche da otto anni.
dobrze ci idzie jezyk wloski tak trzymaj. no i zycze ci powodzenia w nauce oraz sukcesow.pozdrawiam serdecznie
dziekuje bardzo:D:D.. mam pytanko.. E'- co to oznacza.. bo tylko tego nie rozumiem.. dlaczego zamiast è(ona jest) bella mam dac E'?? :):)
to tylko sprawa pisowni na klawiaturze polskiej...twoja wersja jest jak najbardziej odpowiednia
Ok dziekuje.. wyszlam na pusciutka blondynke;).. i ostatnie pytanko.. l'intelligente - dlaczego z l'?? a pimpatica juz bez tego i inne przymioniki takze..? moze to banalne pytania, ale poczatkujacym chyba wolno;).. pozdraiwam:*
ja osobiście napisałabym bez tego l'...bo jest to przymiotnik; a tego l' używamy przy rzeczownikach np. l'autobus aby uniknac dwoch samoglosek obok siebie...wiesz, ja tez przez to przechodzilam i dalej wiele rzezcy wydaje mi sie dziwnych:)))...i tez jestem blondynka:)))
Dziekuje bardzo:):) mam nadzieje,ze dostane 5..;);).. buzka i milego wieczorku zycze:*
powodzenia:) jakbys cos jeszcze miala to smialo pisz.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa