na wloski x favore

Temat przeniesiony do archwium.
Certifikat rezydencji podatkowej" o co to chodzi?; z gory bardzo dziekuje
zaświadczenie o miejscu zamieszkania/siedzibie do celów podatkowych... ;)
zaswiadczenie o miejscu zamieszkania /lub siedzibie - w przypadku firmy/ dla celow podatkowych
to mialo byc na wloski? il certificato di residenza fiscale:)
b. dziekuje, czyli semplice certificato di residenza? potrzebuje to firma polska dla ktorej pracuje kiedys mialam p. iva, ale teraz wystawiam ricevuta x lavori occasionali jako osoba prywatna, myslalam ze to cos w rodzaju kodice fiscale
ancora una domandina... dove l'ho richiedo? anagrafe?
Residenza anagrafica a residenza fiscale to dwie rozne rzeczy. Jesli jestem zameldowana we Wloszech, to mozesz poprosic o zaswidczenie o zameldowaniu, a jesli nie... to nie mam pojecia, kto mialby ci cos takiego wystawic, skoro residenza fiscale zalezy od centrum interesow zyciowych i od czasu stalego przebywania we Wloszech (ponad 183 dni w roku podatkowym)!
Jak mialam firme, to moja rezydenza fiscale figurowala w miejscu mojego aktualnego zameldowania
Ale teraz nie masz firmy.:)
Juz nie, studi di settore nie zostawialy mnie w spokoju, wg. ich nie zarabialam wystarczajaco duzo... smiechu warte, no coz; dzwonilam do ksiegowej x certificato - agenzia delle entrate- wystawic: duplicato del certificato del codice fiscale, to chyba to?
dziekuje za pomoc!!! e buon proseguimento!!(ja 2 aspiryny, i oby do wieczora)
Mary, jesli masz plastikowa karte lub swistek z CF wydany przez AdE w momencie skladania wniosku o codice fiscale, to nie powinno wystarczyc?...
mysle ze tak, ale tylko ksero cf chyba w polsce nie wystarczy, nasze ksiegowe sa b. skrupulatne, bede musiala sie wybrac do ADE
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje

»

Studia językowe