REPARTO

Temat przeniesiony do archwium.
Kochani,

Czy ktos wie co moze znaczyc wypisane na paragonie z restauracji 'REPARTO'?

Dajcie znac! dzieki
dział, stoisko
to znaczenie znam, ale nijak ono ma sie do paragonu z restauracji wystawionego na kwote 40 EUR ..:-(
Magietko, prawdopodobnie chodzi o stawkę podatku VAT :)
o boshe, 40 eurasow VATu- powariowali!

Dziekuje Triszus:-)
to chyba jest cos takiego, ze w niektorych kasach fiskalnych jest mozliwosc ustawienia podzialu na rozne stawki VAT (nie pytaj mnie jakie);) i na rachunku/paragonie podaja kwote, ktora pod okreslona stawke podlega, a nie kwote podatku. nie wiem czy wyrazam sie jasno, mozliwe, ze nie, bo podatki to nie jest to, co trishe lubia najbardziej.;D
jesli mowiesz ze rachunek byl na 40 € to prawdopodobnie wszystkie pysznosci ktore zjadlas byly opodatkowane taka sama stawka, w innym przypadku byloby to rozbite na Reparto 1 , 2 itd;)
skoro restauracja wyniosla Cie 40 euro to watpie by to byl VAT.

czesto tak mam na kwitkach z malych sklepikow
hahahahha
pisalam o tym samym
zalerzy jaka to restauracja moze bylas w jakies mega i tyle zaplacilas za nakrycie stolu
dziewuchy! dzieki! :-)
cyprian, rozmawiamy o "reparto" a nie o "coperto" ;D

nie ma za co, dziewucho;)
'dziewucho', 'dziewuchy'- brzmi calkiem swojsko hahahaa ;-)

raz jeszcze serdeczne dzieki :-)
no tak, ale w tym momencie rachunek powinien opiewac na conajmniej 200 euro...zgadza sie, dziewucho?
hai mangiato un pranzo per 40 euro.quello significa reparto è una parola generica. soprattutto negli scontrini.
tu hai consumato qualcosa nel REPARTO RISTORAZIONE del ristorante.

zrodlo wyjasnienia: rodowity wloch :-)
mhmm..czyżbym się myliła? :D

http://support.codice.it/viewtopic.php?p=25114&sid=b61d86d4883c86ccef949b71dee4a059
Temat przeniesiony do archwium.