mam nowy list do przetłumaczenia, proszę..

Temat przeniesiony do archwium.
proszę o przetłumaczenie, bo samej mi ciężko, nie wszystko jest dla mnie jasne, dzięki wielkie:)pzdr
Sole mio
ti scrivo per chiederti perdono per tutto il disturbo che ti ho dato ma devo andarmene non riesco a vivere cosi', ho dentro un grande dolore perche' devo lasciare la cosa piu' bella della mia vita ,la cosa che piu' vorrei al mondo,la cosa che ho sempre cercato e che ho trovato in te ,l'amore che ho per te e' immenso ,grandissimo e sara' cosi' per sempre ,per sempre sarai nel mio cuore nella mia anima ,niente e nessuno potra' cambiare questo ,ma cosi' non riesco piu' a vivere io stesso ,cosi' non sono utile a me e non riuscirei a farti felice come e' il mio sogno . Per te voglio la piu' grande felicita' ti auguro di trovarla ,di trovare l'amore ,quell'amore che ha volte ti fa star male ,ma che ti riempie la vita ,senza questo non si vive veramente e fino in fondo.Con te ho vissuto un sogno con milioni di colori ,di profumi ,di senzazioni tutto in torno a te e' meraviglioso ,e' la vita ! Amore mio devo andare perche' pensavo,sognavo che il mio amore potesse bastare a farmi amare da te ,ma non e' stato cosi' , soffro dentro ,perche' ti amo e non ti ho!non credevo di poter amare cosi' tanto.
vorrei augurarti tutto il bene del mondo , tutta la felicita' , sappi che io ti porto nel cuore , quel Francesco che tu hai visto piangere ,pregarti , cercare disperatamente la strada del tuo cuore ,umiliarsi ,perdere la dignita' oggi quel francesco non c'e' piu' perche' sono svaniti i sogni ,nessuno vedra' mai quel Francesco solo tu lo hai visto , solo tu hai visto il grande,sincero amore che provo per te.Vai per la tua strada segui i tuoi sogni le tue speranze ,ma sappi che ci sono sempre per te! sara' sufficente dire TORNA ! non devi spiegarmi niente ne dire piu' niente,ma quel TORNA dovra' essere detto col cuore ,deve venire dal tuo cuore dal tuo amore ,solo cosi' io potro' tornare ,solo cosi' io potro' vivere ,mentre adesso sto solamente morendo lentamente ,in una agonia che mi distrugge dentro cosi' non servo a nessuno neanche a me stesso .Ti auguro che questo Natale ti porti tanta serenita' e felicita'che l'anno nuovo sia radioso per te e per i tuoi progetti ,che tu sappia sempre guardare dentro il tuo cuore, ascoltalo ,ascoltalo sempre lui ti guidera' verso la felicita' , quella felicita' che a me e' negata ,che avevo e ho perduto ,voglio ancora sognare che non sia per sempre ,che un giorno tu possa tornare da me. Nei miei occhi rimane quel tuo viso bellissimo ,quelle espressioni dolcissime quel sorriso che illumina il mio animo e da tanta gioia .A me resta questo ricordo e questa speranza ,vado perche' voglio realizzare i miei programmi i miei sogni ,avrei voluto che lo facessimo insieme perche' questi sogni appartenevano al nostro futuro, hai deciso che non sia cosi',rispetto la tua decisione perche' questa e' anche la tua vita e tu sola puoi decidere quale sara' il tuo futuro.
Se io non faccio parte del tuo futuro io accetto questo con grande dolore con grande tristezza e con tanta speranza che tu possa cambiare idea e dire quel TORNA ! ma fino ad allora io vado! TI AMO SOLE MIO!
Słońce moje
ciebie piszę , aby poprosić {pytać} tobie tracą dla wszystkiej przeszkody , którą {że} ciebie dałem ale muszę pójść mnie z tego nie odnieść sukces żyć tak', mam wewnątrz wielkiego bólu okonie' muszę zostawić rzecz piękniejszą z mojego życia ,rzecz , która więcej chciałbym do świata,rzecz , która zawsze poszukałem i że znalazłem w tobie , miłość , którą mam dla ciebie i' niezmierny ,bardzo wielki i będzie tak' na zawsze ,na zawsze będziesz w moim sercu w mojej duszy ,nic i nikt nie będzie mógł zmienić tego ,ale tak' nie odnieść sukces więcej żyć ja sam ,tak' nie są pożyteczni we mnie i nie odnieść sukces zrobić ciebie szczęśliwego jak i' mój sen . Dla ciebie chcę większy uszczęśliwia' ciebie życzę znaleźć ją ,znaleźć miłość ,tamtą miłość , która ma kręcone {zwroty} tobie robi stać źle ,ale że tobie riempie życie ,bez tego się nie żyje naprawdę i na wskroś.Z tobą żyłem sen z milionami barw ,z zapachów ,z senzazioni wszystko we wracam do ciebie i' cudnego ,i' życie ! Miłość mój muszę pójść okonie' myślałem,śniłem , że moja miłość mogłaby wystarczyć zrobić mnie pokochać od ciebie ,ale nie i' byłego tak' , cierpię wewnątrz ,okonie' ciebie kocham i ciebie nie mam!nie uważałem móc pokochać tak' tyle.
chciałbym zażyczyć tobie wszystkiego dobrze ze świata , wszystka ją uszczęśliwia' , sappi , którego {że} ja tobie niosę w sercu , tamtego Francesco , którego {że} ty zobaczyłeś opłakiwać ,poprosić sobie , poszukać zrozpaczenie drogę twojego serca ,upokorzyć się ,stracić godność dziś tamten francesco nie nas i' więcej okonie' ulotniły się sny ,nikt będzie widzieć nigdy tamtego Francesco tylko ty go nie zobaczyłeś , tylko ty zobaczyłeś dorosłego człowieka,szczerą miłość , którą próbuję {doświadczam} dla ciebie.Idziesz dla twojej drogi idziesz za twoimi snami twoje nadzieje ,ale sappi , który {że} są zawsze dla ciebie! będzie sufficente powiedzieć WRACA ! nie musisz rozłożyć mi niczego z tego nie mówić więcej nic,ale tamten NIE WRACA będzie musiał być powiedziany z sercem ,musi przyjść od twojego serca od twojej miłości ,tylko tak' ja będę mógł wrócić ,tylko tak' ja będę mógł żyć ,gdy tymczasem teraz stoję tylko umierając powoli ,w konaniu , które mnie niszczy wewnątrz tak' nie służę do nikogo ani nawet do siebie .Tobie życzę , że to Boże Narodzenie tobie porty {opłaty} tyle jasność i uszczęśliwia' , że rok nowy bądź promienisty dla ciebie i dla twoich projektów ,że ty wiesz zawsze popatrzeć wewnątrz twojego serca, słuchaj jego ,słuchaj jego zawsze on ciebie będzie prowadzić ku niej uszczęśliwia' , tamta uszczęśliwia' , że do mnie i' odmówionej {przeczonej} ,że miałam i straciłam ,chcę jeszcze śnić , że nie jest na zawsze ,że pewnego dnia ty możesz wrócić ode mnie. W moich oczach zostaje tamten twoją twarz prześliczną ,tamte wyrazy słodsze tamten uśmiech , że oświetla mojego ducha i od tylu radości .Do mnie ość to wspomnienie i ta nadzieja ,idę okonie' chcę zrealizować moje programy moje sny ,chciałabym , że go robiłybyśmy razem okonie' ten sny należały do naszej przyszłości, postanowiłeś , że nie jest tak',szanuję {szacunek} twoją decyzję okonie' ta i jeszcze' twoje życie i ty sama możesz postanowić , który będzie twoja przyszłość.
Jeśli ja nie stanowię część z twojej przyszłości ja przyjmuję tego z wielkim bólem z wielkim smutkiem i z tyloma nadzieją , że ty możesz zmienić zdanie i powiedzieć tamten WRACA ! ale aż do wtedy mnie idę! CIEBIE KOCHAM SŁOŃCE MOJE!

:DDDDD
TORNA to znacz WRÓC w trybie rozkazującym. Boże cóż za tłumaczenie ;///
dzięki za trud:)proszę jeszcze kogoś o bardziej czytelne tłumaczenie..
Nie ma za co. Przetlumaczyl to translator, a nie ja. :P
doświadczeni-pomóżcie! muszę na ten list szybko odpisać, ale chcę zrozumieć dosłownie wszystko, proszę!
no to jednak zbytnio się nie wysilił ;)
A może choć troche ty sie wysilisz? Proponuje na początek od sklejenia tego w sensowną całość. Chcesz aby do konca romansu ktoś tlumaczyl ci listy?
Po co ten pośpiech. Jak kocha, to poczeka. ;)
przetlumaczylam Ci dokladnie ale nie wiem czy poszlo jak nie to daj gg bo mi sie znowu pisac tu tego nie chce
ale fajne to tlumaczenie z translatora,mozna sie posmiac,probuje to przetlumaczyc"z polskiego na nasze" i smiac mi sie chce ze hej!Fajne,fajne,podoba mi sie .Jak niezly zart.Eh te maszynki...Ale juz jest duzo latwiej...teraz tylko hop siup i na nasze..
3986309,serdeczne buziorki z góry:*
Napewno jestem duuużo lepsza od tego "translatora", zaręczam. Chciałam jedynie żeby mi ktoś, komu nie szkoda paru minut czasu, przetłumaczył mi tak na 100%! ot, tyle. Znajomość jest bliższa, a z tego powodu, że od 11 miesięcy codziennie rozmawiamy prawie tylko w j. polskim - jest mały problem z włoskim u mnie, ale ostatnio postanowiłam spróbować swoich sił. Na początek nieźle mi idzie zrozumienie, a i powoli zaczynam mówić po włosku. Bardzo się z tego cieszę i wiem, że muszę poświęcić nauce więcej czasu;)pzdr!
O kurcze, nie wiedzialam. Zrobilam gafe, a to dlatego, ze dziewczyny zazwyczaj same staraja sie tlumaczyć, następnie forumowicze wprowadzaja poprawki. Dla innych, którzy sie uczą, to takie dodatkowe ćwiczenie.
canto, bo ta maszynka do tłumaczeń się nie nadaje. Ale jako słownik jest dobra.D
zapewne, nie planuję zakupu:D
rozumiem, ale gratuluję poczucia humoru;) może mi kiedyś pomożesz? kto wie, pzdr gorąco!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa