już nigdy nie będę

Temat przeniesiony do archwium.
kochani proszę o pomoc:
1)juz nigdy nie pojadę z Tobą do ... i bedzie Ci przykro
2) i jeszcze jedna prośba..jak robicie akcent na klawiaturze? jak napisać e z akcentem?
1) non vado mai piu con te da....e ti dispiacera
2) e' masz na klawiaturze taki znaczek ' u mnie jest obok klawisza enter zaraz kolo tego znaku \ miedzy dwukropkiem a tym wlasnie znakiem : (i tu jest ten ) |
chodzi mi o wyraz "jest" - po włosku to "e" z kreseczką nad literką a nie obok.
Macie na to jakiś patent??
E' e' no tak sie pisze to na kompie
ja innego patentu nie znam
ja tez nie ale niektórzy pięknie piszą z akcentem własnie NAD e. Ale to chyba zależy od klawiatury. W każdym razie dziękuję za pomoc.Pozdrawiam.
moze dlatego ze inni sa we wloszech i kupili tam komputer z wloska piaownia a nie polska nie wiem tak sobie to tlumacze :) moze znajdzie sie ktos co nam to lepiej wyjasni :)))
Po prostu masz klawiaturę ustawioną na język polski. Musisz dodać język włoski, wchodzisz w panel sterowania a potem w klawiaturę lub w opcje językowe i regionalne, jeśli masz windows vista. Dodajesz język, i już.
Potem tzlko przełączasz klawiszami, ja mam ustawione 4 języki :)

ęęąąóółł üüöööääßßß èèèòòààùùìì :)
Nie wiem dlaczego niektóre znaki nie wyszły. Hmmm dziwne to, ale 4 języki mam :)
Aha, jak już ustawisz inny język na klawiaturze to warto znaleźć gdzieś zdjęcie klawiatury w tym języku, żeby wiedzieć jaki klawisz w którym miejscu się znajduje. W googlu pewnie da się znaleźć.

I przeważnie języki się zmienia klawiszami lewy alt + shift, ale trzeba się upewnić. Skrót jest podany w tym samym oknie gdzie dodajesz język.
http://images.google.pl/images?hl=pl&rlz=1T4ADBF_enPL227PL227&q=klawiatura+w%C5%82oska&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
no widzisz ilecka wie jak to zrobic :)
Się dłubie w tym kompie ;)
:))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę