proszę o fachowa pomoc:) pilne!

Temat przeniesiony do archwium.
hejka!
muszę napisać b.krótki list a mój włoski jest na poziomie -1 ( bo studiuję iberystykę ) i całkowicie wcina mi się tu składnia i grama hiszpańska. Proszę o pomoc:) do tej pory wyprodukowałam:
Cara Chiara!
Come stai? Chce cosa hai fatto di bello ultimamente?
Ho delle novità straordinarie da reccontari.
Già non sono fidanzata con Rafael, zerwałam z nim tydzień temu ponieważ jego mamusia i koledzy są ważniejsi w tym związku ode mnie.
Razem z dziewczynami organizuję imprezę dla wszystkich znajomych, by uczcić mój powrót do normalności:) Ti scrivo per invitarti alla festa che daremo 13.04 alle 19.30 all club Inferno. Mam nadzieję, że się zjawisz bo zapowiada się świetna noc.
in atessa di tue notizie
ba
Izma

nie proszę o dosłowna kalkę bo wiem ze to nie ma sensu, jeśli jest jakaś specjalna struktura/zwrot włoski to bardzo proszę o użycie, z góry dzięki!
>Cara Chiara!
>Come stai? Chce cosa di bello hai fatto ultimamente?
>Ho delle novità straordinarie da raccontarti.
> non sono gia' fidanzata con Rafael, l'ho lasciato una settimana fa
>perche' la sua mamma ed i suoi compagni sonpiu'importantidi me in questo legame .
>Insieme con le ragazzeorganizziamo la festa per tutti gli amici e conoscenti per festeggiare il mio ritorno al normalita'. :) Ti scrivo per invitarti alla festa
>che daremo il 13.04 alle 19.30 al club Inferno. Spero, che tu venga perche' ci annuncia la notte splendida.
>in atessa di tue notizie
>ba
>Izma
wielkie dzięki za tak szybka odpowiedź!
gdybyś potrzebowała tłumaczenia z hiszp to jak najbardziej wbijaj do mnie ( chyba że sama znasz:D )
jeszcze raz dzięki:)pzdr!
Izma

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa