BRODO VEGETALE//rosol warzywny
Ingredienti //skladniki
1 Patata//ziemniak
1 Carota//marchewka
1 Zucchina//cukinia
100 Cl Acqua//woda
PREPARAZIONE Tagliate a pezzi le verdure e fatele cuocere lentamente per circa un'ora fino a ridurre la quantità d'acqua alla metà. Filtrate il brodo vegetale e calcolatene circa 150-200 g per pappa. Attenzione: il brodo vegetale si conserva in frigo in un recipiente coperto per non più di 24 ore.
Ricetta adatta a: bambini piccoli.
PRZYGOTOWANIE potnijcie na kawalki warzywa i gotujcie przez okolo godzine na wolnym ogniu,az objetosc wody zredukuje sie do polowy.Przefiltrujcie rosol warzywny liczac ok 150-200g na papke.Uwaga:rosol warzywny przechowuje sie w lodowce,w zamknietym naczyniu,nie dluzej jak 24 godziny
przepis odpowiedni dla:malych dzieci
kurcze,ja sie dzisiaj chyba bardzo nudze;)