krótki przepis kulinarny

Temat przeniesiony do archwium.
witam wszystkich:)
mam ogromną prośbę: może ktos zna niedlugi przepis kulinarny w języku wloskim i mogł by mi go napisac?? mam niewiele czasu i na przetłumaczenie wlasnego przepisu może mi go niestarczyc... Bardzo prosze o pomoc:)z gory dziekuje i pozdrawiam:))
BRODO VEGETALE
Ingredienti
1 Patata
1 Carota
1 Zucchina
100 Cl Acqua

PREPARAZIONE Tagliate a pezzi le verdure e fatele cuocere lentamente per circa un'ora fino a ridurre la quantità d’acqua alla metà. Filtrate il brodo vegetale e calcolatene circa 150-200 g per pappa. Attenzione: il brodo vegetale si conserva in frigo in un recipiente coperto per non più di 24 ore.
Ricetta adatta a: bambini piccoli.

pierwszy lepszy przepis znaleziony w internecie
dziekuje bardzo! a moze mogłabys tak mnie wiecej powiedziec mi co to znaczy?? bo przyznam ze z wloskiego jestem poczatkująca:)
BRODO VEGETALE//rosol warzywny
Ingredienti //skladniki
1 Patata//ziemniak
1 Carota//marchewka
1 Zucchina//cukinia
100 Cl Acqua//woda

PREPARAZIONE Tagliate a pezzi le verdure e fatele cuocere lentamente per circa un'ora fino a ridurre la quantità d'acqua alla metà. Filtrate il brodo vegetale e calcolatene circa 150-200 g per pappa. Attenzione: il brodo vegetale si conserva in frigo in un recipiente coperto per non più di 24 ore.
Ricetta adatta a: bambini piccoli.
PRZYGOTOWANIE potnijcie na kawalki warzywa i gotujcie przez okolo godzine na wolnym ogniu,az objetosc wody zredukuje sie do polowy.Przefiltrujcie rosol warzywny liczac ok 150-200g na papke.Uwaga:rosol warzywny przechowuje sie w lodowce,w zamknietym naczyniu,nie dluzej jak 24 godziny
przepis odpowiedni dla:malych dzieci

kurcze,ja sie dzisiaj chyba bardzo nudze;)
napisalam swoj własny(nieudolny:) przepis na ciasto... czy mogłabyś mi go sprawdzic??? bardzo prosze bo wiem ze tam bedzie masa błedów...

« 

Kultura i obyczaje

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę