>Tagliate a dadini il pollo, tritate la cipolla e fatela appassire nel
>burro, mescolando finchè non sarà cambiata di colore.
>Bagnate il tutto con il vino e lasciate insaporire.
Pokrójcie w kostkę kurczaka, posiekajcie cebulę i niech dojdzie(zarumieni się) w maśle,mieszając dopóki nie zmieni koloru.
>2
>Salate, unite la senape e la panna, quindi lasciate sul fuoco ancora
>per qualche minuto. Tenete poi il tutto al caldo coprendo.
Posólcie,połączcie musztardę i śmietanę i zostawcie na ogniu jeszcze na kilka minut.Potem trzymajcie w cieple pod przykryciem.
>3
>Lessate nel frattempo la pasta, quindi scolatela e conditela con del
>burro fuso. Stendete le foglie di pasta all'uovo verdi nei piatti,
>distribuitevi sopra il pollo e coprite con le sfoglie bianche. Il
>piatto è ora pronto per essere servito.
W międzyczasie ugotujcie makaron, następnie odcedźcie i połączcie z roztopionym masłem .Połóżcie plaster(listek)zielonego jajecznego makaronu,rozprowadźcie na nim kurczaka i przykryjcie białym plastrem (listkiem)makaronu. Teraz danie jest gotowe i można podawać.