potrzeba pomoc w tłumaczeniu!!

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo prosze o pomoc w przetłumaczenie tego tekstu, troche rozumiem ale nie wszytsko dlatego mam nadzieje ze znajdzie sie ktos tak mily zeby mi to wyjasnic :)

Amore mio....sei dolcissima!!!
in questi giorni so che posso sembrare lontano xche non ti chiamo sempre e non ti scrivo sempre ma devi sapere che sto lavorando alla tesi e sto studiando anche per l'ultimo esame!!!!!!!!
mi manchi tanto,quando penso a te e ai giorni che abbiamo passato insieme sono felice, molto felice e spero che il tempo e la distanza che ci separa non rovinino la nostra storia!!!! Ci tengo tantissimo a te, mi mancano i tuoi baci le tue carezze il tuo odore! se la mia femmina e voglio che devi stare sempre e SOLO con me!! io non voglio nessun' altra.
Da quando ci siamo conosciuti molte cose sono cambiate nel mio cuore e nei miei pensieri.non avrei mai pensato che avrei iniziato un rapporto a distanza ma la vita a volte ti riserva delle sorprese, delle bellissime sorprese,che trovi in un negozio di scarpe!!ahahahahh sei bellissima....sei stata così tenera il giorno in cui ci siamo conosciuti, non potevo farti andare via da me senza conoscerti.... mi piacevi ....ma poi ti ho conosciuta ,ti ho guardata negli occhi e tu mi hai fatto bere una pozione perchè mi sono innamorato di te in tempi da record!Aspetto con ansia di rivederti presto perchè mi manchi tanto e perchè sei il mio amore!
TI AMO!anzi..ora va meglio.....spero che hai capito!!ahahahaha
un bacio grandissimo!
tuo Antonio

PS:il 20 di questo mese un mio amico mi farà delle foto e te ne mandero qualcuna!nel frattempo ti mando una foto del mio paese!!!!
baci!
Wow, zaraz sie poplacze ze wzruszenia. I pomyslec, ze chlopina pisze takie cos po 5 dniach znajomosci. Calowalas sie z nim i nie potrafisz zrozumiec tak prostego tekstu? Poleczki mnie ciagle zaskakuja...
Kochanie moje...jestes slodziuta!!! W ciagu tych dni moge wydawac ci sie odlegly(?)(kurcze jak czasami trudno znalezc polski odpowiednik tak na szybko)ale musisz wiedziec, ze pisze prace i ucze sie do ostatniego egzaminu!!! Bardzo mi ciebie brakuje, kiedy mysle o tobie i dniach spedzonych razem jestem szczesliwy, bardzo szczesliwy i mam nadzieje, ze czas i odleglosc nas nie rozlaczy i nie zniszczy naszej historii. Bardzo zalezy mi na tobie i brakuje mi twoich pocalunkow, twoich pieszczot i twojego zapachu. Jestes moja kobieta i chce zebys byla zawsze i tylko ze mna. Nie chce zadnej innej. Od kiedy poznalismy sie duzo zmienilo sie w moim sercu i w moich myslach. Nigdy nie pomslalbym zaczne zwiazek na odleglosc ale zycie czasami rezerwuje dla mnie niespodzianki, piekne niespodzianki, ktore znajdziesz w sklepie z butami!!ahaha jestes piekna...bylas taka delikatna w dniu, w ktorym sie poznalismy, nie moglem pozwolic ci odejsc bez poznania cie...podobalas mi sie...pozniej cie poznalem, popatrzylem ci w oczy i ty dalas mi sie napic mikstury(?)bo zakochalem sie w tobie w rekordoym czasie! Czekam ze smutkiem zeby cie znowu zobaczyc bo bardzo mi cie brakuje i jestes moja miloscia! Kocham cie ! teraz jest lepiej... mam nadzieje, ze zrozumialas hahaa Ogromny calus.Twoj Antonio
ps.20 tego miesiaca moj przyjaciel zrobi mi zdjecia to ci wysle kilka, w miedzyczasie wysylam ci zdjecia z mojej miejscowosci
Kochanie moje... jesteś najsłodsza!!!
wiem, że w tych dniach może ci się wydawać, że jestem daleko, bo nie dzwonię i nie piszę stale, ale musisz wiedzieć, że pracuję nad obroną pracy i uczę się do ostatniego egzaminu!!
Tęsknię bardzo, kiedy myślę o tobie i o dniach, które spędziliśmy razem, jestem szczęśliwy, bardzo szczęśliwy i myślę, że czas i odległość, które nas dzielą, nie zniszczą naszej historii!!
Bardzo mi na tobie zależy, brakuje mi twoich pocałunków, pieszczot i twojego zapachu! jesteś moją panią i nie chcę niczego innego, niż być zawsze i tylko z tobą!! Nie chcę żadnej innej.
Od kiedy poznaliśmy się, wiele rzeczy zmieniło się w moim sercu i w moich myślach. Nie pomyślałbym nigdy, że mógłbym być w związku na odległość, ale życie czasem ma dla ciebie niespodzianki, piękne niespodzianki, które trafiają ci się w sklepie z butami!!
ahahahahh jesteś piękna...w dniu, w którym poznaliśmy się byłaś taka delikatna, nie mogłem pozwolić ci odejść, żeby cię nie poznać...podobałaś mi się..ale potem poznałem cię, spojrzałem w oczy i dałaś mi do wypicia czarodziejski napój, bo natychmiast zakochałem się w tobie!
Czekam z niepokojem, żeby znów cię zobaczyć , ponieważ tęsknię bardzo, bo jesteś moją miłością!
KOCHAM CIĘ! co więcej...teraz idzie lepiej.. mam nadzieję, że zrozumiałaś!! AhAh.. wielki całus!!
twój Antonio

PS: 20tego miesiąca mój przyjaciel zrobi mi zdjęcia i poślę ci jakieś.Tymczasem posyłam ci foto mojego kraju! Baci!
:)
Vanga, nie widziałam, że już to przetłumaczyłaś, nie chciałam się 'wcinać'
pozdrawiam
:)
..to ten wloch nie ma telefonu z aparatem fotogr. by ci wyslac mms??????..ma jakis stary model telefonu 'z epoki Stalina' czy co?/np panasonic GD93/
pominawszy ,ze go znalas 4 dni tylko/ http://www.wloski.ang.pl/jacy_sa_wlosi_37995.html/to dosc szybko poszlas na calosc..i teraz juz mamy tu co drugi dzien wasze listy czytac? Mi by bylo lyso ,ze ktos moja prywatna poczte publicznie czyta/jemu mozebyc lyso ze ty wklejasz do sieci .. i ktos i tysiace par innych oczu czyta to i widzi..i byc moze jakis ksiadz jutro macnie kazanie z ambony na temat 'bezboznikow' co to wciagu 4 dni znajomosci posuneli sie za szybko do przodu.. Wiec moze poszlabys z tymi listami na priva?...tak to odzierasz z uroku intymnosci wasza' historie 4 dniowa'..Smiac mi sie chce..bo ktos tu jest'klamczuszkiem'..no nic to nie moja sprawa..doradzam wieksza dbalosc o dyskrecje i dbalosc o wasza prywatnosc..to naprawde cenne
zycie tak krotko trwa ze trzeba lapac ulotne chwile
Tragiczna, w swej nieprawdziwości, teza....
reszta jest milczeniem:(
ewkje cos w twoim temacie..http://www.wloski.ang.pl/zwiazek_na_odleglosc_17674.html
""devi stare sempre e SOLO con me"? A jak nie, to co? co zrobi jak go rzucisz? Nawet nie chce myslec? Od takich facetow zmykac od razu.
Nie mialam wylacznosci na tlumaczenie wiec nie widze problemu. Dzieki temu ma do wyboru 2 wersje.
Pozdrawiam :-)
Buona domenica
yamadava i vanga dziekuje :)
inne wpisy puszczam koło uszu...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Solo italiano