tłumaczenie medyczne opis BŁAGAM z pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Ludzie dobrej woli mam tekst do tłumaczenia:
Visitato/a
Controllato/a In data odierna presenta:
Trauma contusivo- distorsivo Piece DX
all’ Rx e TAC frattura del bescco calcaneare, frattura pluriframmentaria diastasata
del cuboide, frattura sostanialmente composta dello scafoide tarsale Dx
si confeziona doccia gessata

DIAGNOSI: Frattura scomposta Cuboide Piede Dx.

Terapia effettuata: Intervento di osteosintesi con vite di Herbert Cuboide Piede dx

z tego co już rozszyfrowałam to

Odwiedzone / Sprawdzanie / pokazuje dzisiaj: Uraz tępy zakłócających Piece DX piętowej złamania, złamania prostopadłościanu diastazy pluriframmentaria, złamanie kości łódeczkowatej skokowy Dx sostanialmente się przygotowuje Szyna gipsu

Diagnoza: prostopadłościanu złamania prawej nogi.
Terapia wykonane: Oświadczenie utrwalenia Herbert śrubowe z prostopadłościanu dx Foot

Bardzo prosze o pomoc w tłumaczeniu tego tekstu mam nadzieje, że są jeszcze ludzie dobrej woli i mi pomogą
Jako lekarz chcę sprostować Twoje tłumaczenie diagnozy, chodzi tu o złamanie kości śródstopia prawej stopy a dokładnie kości sześciennej (os cuboideum)
Odwiedzone /
Sprawdzanie / pokazuje dzisiaj:
Uraz tępy, złamania kości śródstopia prawej stopy, kości sześciennej
sostanialmente się przygotowuje Szyna gipsu

Diagnoza: złamania kości śródstopia prawej stopy, kości sześciennej
Terapia wykonane: Oświadczenie utrwalenia Herbert śrubowe
Tak na szybko
Badany/a
Po kontroli w dniu dzisiejszym stwierdza sie:
uraz kontuzjonalno-dystorsyjny stopy prawej
w badaniu radiologicznym i tomografii zlamanie(pekniecie)....nie wiem co to jest bescco calcaneare zapewne jest blad przy przepisaniu,zlamanie wieloodlamowe kosci szesciennej, zlozone zlamanie kosci lodkowatej stopy prawej

zalozono opatrunek gipsowy (tasmy przesycone gipsem)
Diagnoza zlamanie kosci szesciennej stopy prawej
Zastosowana terapia repozycja kosci szesciennej prawej stopy za pomoca sruby Herberta

To tak mniej wiecej ale lekarzem nie jestem
nie ma błedu przy przepisywaniu występuje słowo bescoo
Dziekuję za opowiedzi wszytskim
pewnie chodzi o becco, a poniewaz cala rzecz sie dzieje w obrebie kosci stepu, jedyna kosc niewymieniona jeszcze to kosc klinowa (jest ich trzy), ale lekarzem nie jestem.
Tak jak napisalam lekarzem nie jestem, ale czasami lekarze piszac (raz ze strasznie gryzmola) tez popelniaja bledy..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje

»

Życie, praca, nauka