Bardzo proszę o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
In questo mese di freddo e di gelo Tanti regali arrivan dal cielo
>> Accompagnati da un buffo barbuto Vwstito di rosso e al quanto paffuto Ha

>> una risata che riscalda il cuore E cerca di notte riparo e calore Scende

>> in Silenzio da ogni camino Per donare un sorriso ad ogni bambino A lui
>> non importa la razza e il colore Ma ci? che desidera? un mondo d"amore
>> Sullo slittino svolazza nel cielo E cosparge i tetti di zuchero a velo
>> Sor^ride alle renne felice e beato Orgoglioso e fiero del regalo donato E

>> sognando per sempre una pace totale Lui augura a tutti un FELICE NATALE
>>
>
>tanti auguri di Buon Natale anche a te non riesco a contattarti in nessun
>modo spero tu ora stia bente e abbia risolto tutti i tuoi problemi mi
>piacerebbe rivederti
un imenso abbraccio e mille baci
Ponawiam swoją prośbę.
o ile rozumiem to jest cały tekst tylko juakos Ci się dziwnie wkleiło. spróbuje to przetłumaczyć:

W tym miesiącu zimna i mrozu wiele prezentów przybywa z nieba w towarzystwie śmiesznego brodacza ubranego na czerwono i grubiutkiego. ma śmiech który rozgrzewa serce i szuka noca schronienia i ciepła schodzi w ciszy przez każdy komin aby podarować uśmiech każdemu dziecku. nie obchodzi go rasa i kolor ale pragnie wiele miłości. na saneczkach odlatuje w niebo i posypuje dachy cukrem pudrem, uśmiecha sie do reniferów szczęśliwy beato tez znaczy szczęśliwy, fiero e orgolioso - to synonimy i oznaczają dumny z prezentu ofiarowanego i marząc o pokoju życzy wszystkim Szczęsliwych Swiąt

Życzenia szczęśliwych Świąt także dla Ciebie nie moge sie z toba skontaktować w żaden sposób mam nadzieję że teraz masz się dobrze i rozwiązałeś wszytskie swoje problemy. chciałabym znów Cie zobaczyć. ogromny uścisk i tysiąc buziaków.
Slcznie dziekuje.
Witam, jak napisać po włosku takie zdanie - < Dopóki nie będę miała nowego planu na uczeni tj. do połowy lutego, pasują mi poniedziałki I(ale też nie wszystkie), potem być może dołączę do grupy dziewczyn.>

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Szkoły językowe