przepis

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie :)
Mam wielką prośbę. Czy mógłby ktoś przetłumaczyć mi ten przepis na włoski? Z góry serdecznie dziękuje :)!

Orecchiette bascaiola

Składniki:
375 g makaronu orecchiette, 60 g masła, 135 g drobno pokrojonego boczku pancetta, 150 g pokrojonych w cienkie plasterki grzybów, 1 rozgnieciony ząbek czosnku, łyżeczka zmielonego pieprzu, 300 ml śmietany, 1/2 szklanki startego parmezanu.

1. ugotować orecchiette (makaron w kształcie uszek) al dente w dużym garnku bez przykrycia. Odcedzić.

2. na patelni rozpuścić masło i usmażyć pancettę przez mniej więcej 5 minut, mieszając. Dodać grzyby i czosnek. Smażyć kolejne 3 minuty.

3. Dodać pieprz i śmietanę, gotować na małym ogniu bez przykrycia 5 minut, aż sos wygotuje się do połowy.

4. Dodac ser, gotować kolejne 2 minuty, aż ser się rozpuści. Na dużym półmisku zmieszć makaron z sosem
Provo:

Orecchiette alla boscaiola

Ingredienti:
375g di orecchiette, 60g di burro, 135g di pancetta tagliata a dadini,
150g di funghi trifolati, 1 spicchio d'aglio tritato,
1 cucchiaino di pepe nero in polvere, 300 ml di panna, 1/2 bicchiere di parmigiano grattuggiato.

1. Cuocere le orecchiette al dente in una pentola grande, senza coperchio. Scolare.

2. Far sciogliere il burro in una padella e soffriggere la pancetta per
circa 5 minuti, mescolando. Aggiungere i funghi e l'aglio. Soffriggere
per altri 3 minuti.

3. Aggiungere il pepe e la panna e cuocere a fuoco basso per 5 minuti senza
coperchio finché il sugo non si è ristretto a metà.

4. Aggiungere il formaggio e cuocere per altri 2 minuti, finché il formaggio
non è completamente sciolto. Condire la pasta con il sugo in un piattone.
aglio schiacciato, funghi tagliati a sottili striscie (lub fungi tagliati a julienne).
funghi trifolati to sposob przyrzadzenia grzybow , nie sposob krojenia.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

 »

Inne