zależność interpretacji znaczenia

Temat przeniesiony do archwium.
hej mam prośbę czy ktoś może mi wyjaśnić jak dokładnie zinterpretować poniższe zapytanie ? czy chodzi o coś poważnego czy coś przelotnego ?
jak zinterpretować "faresti una storia con me "
se io nn sarei fidanzato tu ti faresti una storia con me ??

już dużo czasu upłynęło od mojej przygody z jezykiem włoskim .

z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam:)
cos powaznego, bo on sie pyta, czy gdyby nie byl zareczony (gdyby zerwal ze swoja NARZECZONA), to czy ty bys z nim chciala byc. Osobiscie odradzam takiego zdrajce, ale jak wolisz...

Nic nie mówi o zrywaniu. Pyta tylko czy gdyby nie był zaręczony...
se io nn sarei fidanzato... aż uszy bolą, powinno być se io non fossi fidanzato, ewentualnie potocznie se io non ero fidanzato... to tak jakby po polsku ktoś powiedział "oni nie rozumią, że poszłem"!
Takie gdybanie. Facet jakiś nierozgarnięty, nie wie czego chce, tylko się gdybaniem zajmuje. Po co się pyta, skoro jest zaręczony, chce sobie ego rozbuchać, że jakaś inna panienka by na niego poleciała, gdyby był wolny? Jakoś zniesmaczają mnie tacy faceci.
ślicznie dziękuję Wam za odpowiedź:)
on niestety ma taki sposób pisania i mówienia ,że mi stwarza problemy zrozumienie co ma namyśli.
Jest to osoba z którą kiedyś byłam związana i z jego rodziną i od czasu do czasu sie kontaktujemy i on zawsze stara sie wybadac czy ja kogos mam i za kazdym razem namawia mnie bym go odwiedzila a ja sobie żartuje ,że jego fidanzata będzie gelosa więc odpisał mi w ten sposób.
nic niezwyklego Wlosi zawsze dopytuja sie czy kogos masz...to taka nacja i i ich kultura, ze zadaja mnostwo pytam osobistych nawet ci co sie ich widzi pierwszy raz na oczy..badaja jakie szanse maja,cwaniaki :D...nie puchnij wiec z pychy!:D
wg mnie fidanzato to wItali..glownie ten co ma prawo do seksu z dana kobieta ktora przedstawia jako swoja narzeczona..Naprawde to nie oznacza nic innego! ..i glownie to oznacza..fidanzata to glownie ta z ktora sie ADESSO uprawia seks i ona narzeczona zchecia uprawia seks z nim......reszta to przyjaciolki..a zona to ta co nosi jego nazwisko.jezeli gosc pisze zenie jest juz fidanzato to oznacza zenie uprawia seksu z tamta poprzednia narzeczona..ze jego maly fratellino w spodniach jest 'potrzebowski ' i on facet oferuje sie jako fidanzato bylej narzeczonej..z ktora seks podobal mu sie i wlasnie w tych celach chce do niej powrocic..bo byla mu ulegla..a fratellino w slipach dopomina sie swoich praw..Mieszkam tu wystarczajaco dlugo by realistycznie czytac niektore sytuacje z zycia...i nikt mi oczu nie zamydli....:D
:D:D he he dzięki SettediNove :) ja narazie puchne jedynie od czekolady;)
dzięki za twój post i podzielenie się cennym doświadczeniem;) no wiesz mnie coś to mydło zaczęło w oczy piec ale na szczęście zostałam ustawiona do pionu he he :D
ja tez..troszesczke...Mon Cherie..:D
:D no ja właśnie ostatnie czekoladowe jajko z likierem na osłodę ciężkiego dnia i słodkiej nocy wsunęłam :D:D:D jutro pomyślę co zrobić z "boczkami" ;) saluti
Chlopak albo zostal opuszczony albo juz wie ze to nadejdzie wkrotce wiec szuka kola ratunkowego. Uciekaj!
Temat przeniesiony do archwium.