z polskiego na włoski poprosze

Temat przeniesiony do archwium.
W Rzymie juz się wszystko uspokoiło?Widziałam w tv co się dzieje, mam nadzieje, że nie uczestniczyłes w tych zamieszkach. Po Twoim meilu widze, że nareszcie wziałes sie do pracy:) Jak tam dom zdecydowałes sie wkoncu na jakis? Jesli nie to życze powodzenia w znalezieniu fajnego i w miare taniego domu. Mnie się ostatnio w ogle nie chce chodzic do pracy jest bardzo nudno i chciałabym znowu pare dni urlopu a musze czekac do Swiat.
Może jednak ktos pomoze
A Roma tutto già si é calmato?Nella tv ho visto che succedeva,spero che non partecipavi nei questi tumulti.Dopo aver letto la tua e-mail vedo che finalmente hai messo al lavoro :) Come la casa,in fine hai deciso di complarla? Se no, ti auguro buona fortuna di trovare la casa benona e non costosa. Negli ultimi tempi non ho tanta voglia di andare al lavoro, è molto noioso e vorrei di nuovo qualche giorni di vacanze ma purtroppo devo aspettare fino a Natale.
W Rzymie /od wczoraj/ jest krytyczna sytuacja z powodu deszczu,miasto jest zalane,kanaly rzymskie nie nadazaja z odprowadzniem wody..to troche swieższa wiadomosc..tak ze ciezko okreslic czy sytuacja sie uspokoila....bo ogloszono stan kleski zywiolowej...w chwili obecnej linia metra A funkcjonuje tylko na odcinku pomiędzy stacją Arco di Travertino i Battistini..linia B została otwarta tylko na odcinku pomiędzy Policlinico i stacją Rebibbia. W całym mieście doszło do paraliżu komunikacyjnego na zalanych ulicach i rzymskiej obwodnicy. Z powodu podtopień linie autobusowe kursujące w północnej części miasta nie wyjeżdżają z pętli.Nie kursuje wiele autobusow
Dzis juz zdaje sie, ze kryzys zostal zazegnany ...choc moge powiedziec jak to wyglada tylko z jednej strony miasta. Jednak zdaje sie, ze wszyscy dotarli do pracy dzis.
bez przesady z taka panika , metro b juz jezdzi tylko na koloseum sie nie zatrzymuje , jest jedna ofiara smiertelna ale nie plywamy tu w pontonami i amfibiami !
ach!;D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Życie, praca, nauka