wiadomość, pilne :)

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo proszę o przetłumacznie, ponieważ sama nie daję sobię rady
" to nie tak że zawsze mamy rację. poza tym Ty w tej sytuacji zamiast mieć do mnie pretensje powinieneś mi podziękować że nie skończyło się tak wcześnie to co w ogóle nie powinno się wydarzyć. z upływem czasu wiem ze nie warto było ją przekonywać żeby Ci wybaczyła. Proszę Cię tylko o jedno, zostaw ją w spokoju bo nie chcę żeby przez Ciebie cierpiała"

z góry dziękuję wszystkim :)
Non è che noi abbiamo sempre ragione. Inoltre tu invece prendertela con mi, mi dovresti ringraziare perchè quello che non doveva succedere non è finito subito. Con il passare del tempo, so che non valeva la pena di convincerla di perdonarti. Ti chiedo solo una cosa: lasciala in pace perchè non voglio che lei soffra per colpa tua.
ohh znowu Ty umbryjko, jesteś moim wybawieniem :)
:))) Ciesze sie, ze moglam pomoc.
Witam wszystkich -mam prośbę o dokładne przetłumaczenie krótkiego zdania pytającego:
Come va in Polonia?
Z góry dziekuje
Co slychac w Polsce?
Dzięki:)-translatory bardzo zmieniają słownictwo np przetłumaczenie brzmiało tak :"Podobnie jak w Polsce"?może znasz jakiś dokładny translator...

Nie ma dokładnych translatorów.
Dokladnie, nie ma translatorow ktore bylyby w stanie przetlumaczyc wszystko z precyzyjna dokladnoscia. W jezyku wloskim (zreszta nie tylko) sa zwroty, wyrazenia, idiomy ktorych nie da sie przetlumaczyc z dokladnoscia co do jednego slowa. W dluzszych tekstach czasem trzeba tez pozmieniac slowa tak aby zdanie ladniej brzmialo ale z zachowaniem sensu.
Ja do pomocy uzywam google translate, ale powtarzam translator ten jest tylko srodkiem pomocniczym. Cala reszte musze wykonac ja:))
Pozdrawiam
Aga
Google.translate jest wcale niezły. Mam "Tłumacz i Słownik Języka Włoskiego 1" wyd. Kompas i naprawdę dużo mu brakuje do translatora google (choć istnieje 2 wersja i prawdopodobnie jest dużo lepsza, ale nie wiem, nie używałam jej).
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa