Zwolnienie z lekcji, autoprezentacja, uzasadnienie wyboru

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, bardzo proszę o szybką pomoc. Byłabym wdzięczna, gdyby przetłumaczone zostały moje 3 teksty:

1. ZWOLNIENIE
Bardzo proszę o zwolnienie mojej córki (imię i nazwisko) z dwóch ostatnich lekcji z powodu pilnego wyjazdu w dniu 12.12.2012r.

2. AUTOPREZENTACJA
Nazywam się (imię i nazwisko). Mam 17 lat. Mieszkam w (nazwa miejscowości). Jestem uczennicą II LO im. K. K. Baczyńskiego w (nazwa miasta). Jestem niską blondynką. Mam brązowe oczy. Moim ulubionym przedmiotem jest język włoski. Mam kota i 2 psy. Interesuję się podróżami i fotografią. Moim marzeniem jest zwiedzenie USA. W przyszłości zamierzam zostać nauczycielką języka polskiego.

3. Jestem uczennicą II LO im. K. K. Baczyńskiego w (nazwa miejscowości). Wybrałam to liceum, ponieważ słyszałam o nim wiele dobrych opinii. Mam tu wiele znajomych. Atmosfera jest wspaniała. Budynek jest ciekawy. Nauczyciele są wyrozumiali. Szkoła znajduje się blisko centrum handlowego oraz dworca autobusowego, dzięki czemu jej położenie jest bardzo dobre. Wybór tego liceum był dobrą decyzją.

Prac domowych nie odrabiamy. Najwyżej pomagamy poprawić.
W takim bądź razie proszę o ewentualną poprawę:

1. ESENZIONE
Chiedo il rilascio di mia figlia (imie i nazwisko) delle ultime due classi a causa della partenza urgente 12.12.2012r.

2. auto-presentazione
Il mio nome è (imię i nazwisko). Ho 17 anni. Io vivo a (miejscowość). Sono uno studente della Scuola II High. K. K. Baczyńskiego in (miejscowość). Io sono una bionda piccola. Ho gli occhi marroni. La mia materia preferita è italiano. Ho un gatto e due cani. Sono motivato a viaggiare e la fotografia. Il mio sogno è quello di visitare gli Stati Uniti. In futuro ho intenzione di essere un insegnante di lingua polacca.

3. Sono uno studente della Scuola II High. K. K. Baczyńskiego in (miejscowość). Ho scelto questa scuola perché ho sentito parlare un sacco di buon feedback. Ho molti amici. L'atmosfera è grande. L'edificio è interessante. Gli insegnanti sono la comprensione. La scuola si trova vicino al centro commerciale e la stazione degli autobus, quindi la sua posizione è molto buona. La scelta di questa scuola è stata una buona decisione.

Z góry dziękuję, pozdrawiam
Efekt rzucenia okiem przez 2 sekundy:
raczej jesteś studentessa niż studente i
może i można powiedzieć że jesteś bionda piccola, ale powiedzienie ho i capelli biondi e sono bassa brzmi zdecydowanie lepiej.
Dokładniej niestety nie mam czasu sprawdzić, może ktoś sprawdzi lepiej.
albo ho capelli chiari,occhi celesti/niebieskie :D statura media/ wzrost sredni , statura bassa /wzrost niski
ho i capelli

Do poprawy punkt 3.
Temat przeniesiony do archwium.