Czy mógłbym poprosić kogoś o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo bym prosił o pomoc mi w przetłumaczeniu z języka Polskiego na język Włoski
Z góry dziękuje

Bigos robimy z:
2 kg kapusty
0,5 kg boczku świeżego
0,5 kg karkówki lub łopatki
0,5 kg kiełbasy głogowskiej(śląskiej)
20 dkg kiełbasy jałowcowej
30 dkg pieczarek lub grzybów suszonych
4 sztuki śliwek suszonych(bez pestek)
ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, sól
2 cebule
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
Kapustę zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe. Mięso podsmażyć na tłuszczu.

Bigos - przepis - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę na bigos zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe. Mięso podsmażyć na tłuszczu, pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Kiełbasę pokroić w kostkę podsmażyć razem z cebulką na tłuszczu, dodać do kapusty. Dodać pieczarki pokrojone lub grzybki suszone wcześniej namoczone i obgotowane w wodzie, w której się moczyły, oraz śliwki. Gotować bigos na wolnym ogniu, pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kolego, to jest prostsze niz myslisz...
Krytykuja, wymadrzaja sie, a nikt nie zaproponuje takiego prostego rozwiazania.
Wpisujesz w wyszukiwarke 'cucina polacca bigos' i szukasz sobie wsrod roznych przepisow.

http://www.italia-polonia.eu/it/gastronomia/cucina-polacca/129-bigos.html
Ja nie chcę ani się wymądrzać, ani kogoś uświadamiać. Po raz pierwszy odpisuję na tym razem PROŚBĘ Igora... Ale coś nie daje mi spokoju...Podobno już nie trzeba? Podobno już sam sobie poradziłeś... :) Więc skąd ta prośba?
Igor mial dopiero 4 lekcje wloskiego..zobacz jego inne wpisy..byc moze myslal ze tu wszystko bedzie hokus pokus abrakadabra..jak jest cos za wolno to on rezygnuje..typowy slomiany zapal...bez wkladu wlasnego na dodatek:D

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia