List do hotelu - tłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, chciałabym serdecznie poprosić o przetłumaczenie na włoski poniższego listu. Mam mały problem z właścicielem hotelu -jakikolwiek kontakt jest możliwy tylko w tym języku.

Witam,
Mieszkałam w apartamencie na ostatnim piętrze, pierwsze drzwi po prawej stronie od schodów (o ile dobrze pamiętam był to apartament o numerze 8 ).
Jestem przekonana, że nie zostawiliśmy tam bałaganu. Wyposażenie naszego apartamentu z pewnością nie uległo zniszczeniu. Moje buty narciarskie zostały w hotelu, ponieważ pierwszego dnia pobytu złamałam nogę i osoby, które ładowały moje rzeczy do autokaru zapomniały o torbie z butami.
Nie jestem odpowiedzialna za pozostałe apartamenty i to, w jakim stanie pozostawiły je inne osoby. Ja zostawiłam po sobie porządek. Mam nadzieję, że zrozumieją Państwo moją sytuację.

Pozdrawiam,
Salve (albo lepiej) Gentili Signori
Abitavo nell'appartamento all'ultimo piano, prima porta sulla dastra salendo dalle scale (se ben ricordo era l'appartamento numero 8).
Sono convinta che non abbiamo lasciato disordine nell'appartamento. I miei scarponi da neve sono rimasti in hotel, perchè il primo giorno di permanenza ho rotto la gamba e le persone che si sono occupate di caricare mie cose sul pullman, hanno dimenticato la borsa con gli scarponi.
Non sono responsabile per gli altri appartamenti, ne per lo stato in cui sono stati lasciati da altre persone. Io ho lasciato tutto in ordine. Ho fiducia nel fatto che capirete la mia situazione.
(jeszcze bym dodal) Rispettosi saluti
(podpis) .......................

powodzenia
Super, dziękuję za tak szybką odpowiedź :-)