cv po włosku

Temat przeniesiony do archwium.
Mam do Was ogromną prośbę, może zancie jakieś strony z wzorami cv po włosku. Nie wiem jaka forma obowiązuje w Italii, czy pisze się też list motywacyjny, czy samo cv wystarczy?
Pozdrawiam
Kinga
najprościej wpisać sobie na włoskim googlu CV i powinno ci wyskoczyć kilka stronek o tym jak pisać cv i lettera di raccomandazione, czyli list motywacyjny. jak najbardziej list motywacyjny obowiazuje, tak jak u nas, chociaz to tez zależy od firmy, czego wymaga.
Próbowałam na włoskim google - niestety, na jobpilocie.it i stonach doradztwa personalnego, ale nie maja wzorow (na polskich stronach są).
Ja musze przyznac ze bardzo malo osòb zalacza list motywacyjny, taki jak w Polsce, wlasciwie wogòle. Owszem jest list w ktòrym mòwia:\"wysylam wam swòj cv.........\" ale to przeciez nie to samo. Z tego co zdazylam zauwazyc to tutaj to raczej nie obowiazuje.
Znalazłam dwie dobre stronki z instrukcjami jak pisac CV po włosku i z przykładami: www.clarence.com i następna to strona Triestu www.trieste.com i tam tarzeba wejść na \'studio e lavoro\' a nastepnie na curriculum. Mam nadzieję, że adresy okażą sie pomocne.
podaj mejla to Ci wysle, mam europejskie wzory z tego roku.. podalbym CI strone, ale nie moge jej znalezc juz, a adres rzecz jasna zapomnialem.. pozdrawiam.
a jednak udalo sie: http://www.cedefop.eu.int/transparency/cv.asp
do wyboru do koloru ;) pozdrawiam.
traebami cv po włosku jak możesz to wyślij mi stronke stronke lub wzór na meila
Temat przeniesiony do archwium.