Pilny tekst do tłumaczenia!!!!!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Mam wielką prośbe,ponieważ staram się o prace w odpowiedzi na oferte na ktorą odpisałam dostałam odpowiedz od pracodawcy czy ,ktoś móglby mi przetłumaczyć ten tekst.....

Gentile Barbara,
se ha giŕ lavorato il riviera saprŕ gli orari lavorativi, che nel suo caso inizierŕ verso le 8 o 8:30, fino a circa le 14:30 naturalmente verso le 12 avrŕ la pausa pranzo, poi rinizierŕ verso le 19 circa, e terminerŕ verso le 22, scrivo circa perchč saremo in 14 dipendenti e tutti insieme decideremo gli orari esatti di lavoro, e si lavora tutti i giorni.

Siamo alla ricerca di una addetta al ricevimento, quindi lei riceverŕ i clienti darŕ la camera ecc... e dopo i pasti, pranzo e cena, aiuti anche al bar, facendo caffč e segnado tutte le consumazioni.
Questo in linea di massima č il suo lavoro, lo stipendio č di circa 1.200 € al mese con dormire e mangiare inclusi.

Visto che non potremmo avere un colloquio visivo, se č interessata al posto di lavoro, per cortesia ci invvii una foto allegata al suo cv. e ci dica anche il nome della pensione dove ha lavorato a Torre Pedrera.
Jeszcze dodam ,ze chodzi o prace w hotelu......dziękuje
Szanowna Barbaro,
jeśli pracowała pani już na riwierze, będzie znać pani godziny pracy, które w pani przypadku wyglądają następująco: początek pracy około 8 lub 8:30, do około 14:30 naturalnie około 12 przerwa obiadowa, po czym znowu od około 19 do około 22, piszę około, ponieważ będzie nas 14 pracowników i wszyscy razem ustalimy dokładne godziny pracy, pracuje się codziennie.
Szukamy recepcjonistki, zatem pani przyjmuje gości (klientów), daje im pokoje itd... a po posiłkach, obiedzie i kolacji, pomaga przy barze, robiąc kawę i przyjmując zamówienia.
To byłoby przedmiotem pani pracy (w zarysie - z myślą raczej już nic więcej poza tym, co zostało powiedziane), wynagrodzenie miesięczne około 1.200 euro (w tym noclegi i wyżywienie)
Biorąc pod uwagę, że nie możemy przeprowadzić rozmowy "na żywo", jeśli jest pani zainteresowana tym miejscem pracy, proszę o przesłanie zdjęcia dołączonego do cv. proszę podać także nazwę pensjonatu, w którym pani pracowała w Torre Pedrera.
Agnieszka dzięki za ekspresową odpowiedz.Przetłumaczyłm sobie na ile potrafiłąm czyli tak ogólnie, potzrebowałam boardziej szczególowo tak jak ty mi to przetlumaczyłaś.
Dzięki stokrotne,jestem Ci bardzo wdzięczna.Bużka
a czy moglabys zdradzic w jaki sposob znalazlas taka prace?
Do b.agnieszki albo moze ktoś inny będzie tak miły i mi przetlumaczy tekst poniżej z polskiego na włoski tj:

W odpowiedzi na Państwa prośbe wysyłam swoje zdjęcie ,które dołączam do cv.Prosili Państwo również o nazwe pensjonatu w T.Pedrera w którym pracowałam przez 2 sezony a więc;"Villa Rosa Bianca"-referencje uzyskają Państwo u włascilieli Państwa Michelini - tel.........
Odpowiada mi zakres proponowanej pracy,obowiązków oraz warunki.
Wiem ,ze chodzi tu o prace w okresie letnim ale chcialabym jeszcze dokładniej dowiedzieć się jakiego okresu dotyczy, i czy miałaby być to praca legalnie,ponieważ obecnie przebywam w Polsce i nie posiadam pozwolenia na prace we Włoszech.
Dziękuje i pozdrawiam .
Bulinka, Pani Agnieszka, byla dla ciebie uprzejma poswieciala swoj wolny czas, a ty zachowujesz sie w sposob tak bezczelny i nie mozesz odp na pytanie???!!! jesli obawiasz sie konkurencji, wystarczy powiedziec, lepsze to juz niz totalna ignorancja!!!!
Pomyłka!!! niewnikliwye przeczytanie, jednak to nie zmienia faktu, iz skoro porisz o pomoc, moglabys jej rowniez udzielac!!
jak milo ze ktos sie wstawil za moim postem. mnie nawet nie chodzilo o konkrety, tylko po prostu o info czy to po znajomosci, czy moze jest jakies biuro posredniczace, czy przez net...np. w ubiegle wakacje pracowalam w hotelu we francji i nie jest to zadna tajemnica jak to zalatwilam, wiec dlatego cchialam wiedziec jak to jest we wloszech
Zadna ignorancja i nie mow ,ze jestem bezczelna i nie potrafie pomóc jesli tak cię to interesuje to pezczytaj sobie poprzednie moje wypowiedzi ,gdzie też pomagaląm na ile potrafiłam,np.odnośnie przewozów do Włoch ,we włoskim nie jestem jednak perfekcyjna i prosze o pomoc i wcale się tego nie wstydze.
Zwyczajnie wczoraj nie miaalm czasu napisać i nie napisałam a to żadna tajemnica zwłaszcza ,ze wszystko jest w internecie:
www.informanews.it
A pracując w latach ubieglych w okolicach Rimini mam troche adresów hoteli i wykorzystuje to pisząć meile z zapytaniem o prace,no i tak jeden z właścilcieli odpowiedział mi na moję zapytanie,ofertą pracy .
Pozdrawiam .
Bulinka, nikt nie pisal ze jestes bezczelna, tylko ktos tak odebral sposob twojego zachowania. bo ty sie pojawilas na forum juz po moim pytaniu.
wiec lepiej napisac cos glupiego niz udac ze sie nie widzi.
podziwiam ze czytasz z tej stronki (ktorej adres podalas) , bo mowisz ze tekstu nie potrafisz sobie przetlumaczyc. i zeby nie bylo ze sie o cos dochodze, o nic nie mam zadnych retensji ani nic takiego.
pozdrawiam. powodzenia we wloszech
Z racji ,ze we wloszech pracowaląm 3 lata znam język dośc dobrze,ale niestety w mowie ,pisząc sama wiem ,ze nastrzelam byków,a z racji ,ze pisze do dyrekcji pewnego hotelu to chyba logiczne ,ze chce zeby było napisane bez blędów i ortograficznie.Nie wiem jaki masz w tym cel żeby ciągle czegos dociekac i wyszukujesz jakiegoś kontra przeciwko mnie ....czyżby zazdrosć....nie bądz smieszna przeciez sie nawet nieznamy ...wyluzuj !! Pozdrawia.
A jesli masz problem z wyszukiwaniem ogloszen na tej strocnie co podalam to zjedz na link : mare,a pózniej kliknij -Rimini i sprawa bedzie zalątwiona...
tu nie o to chodzi. pierwsza odezwala sie "zdziwiona". ja tak jakby to ciągnęlam, bo ona w pewien sposob nawiazywala do mojego wpisu. i wiesz nie chodzi tu o zazdrosc. bo o co mam byc zazdrosna? ja nawet nie szukam pracy we wloszech, bo pracuje we francji. pytalam tylko z ciekawosci, bo wyjezdzam na stypendium do wloch i chcialam wiedziec jak tam zalatwia sie prace. a skoro wszystko odbierasz jako krytykę? niewazne. no usmiechnij sie i nie ciągnijmy dluzej tego glupiego sporu, bo nia ma o co. bo to nawet nie jest spor. moze "mylne odczytanie intencji".pozdrowienia
Ok. Dzięki za ten wpis...miło,fakt moze za bardzo unioslam się fakt faktem ,ze jestem troche konfliktową osóbką ...pewnie z tego powodu też nie moge dogadać się z mężem...ale to już inna sprawa.
Pozdrawiam.
Mam wrażenie ,ze przez to całe zamieszanie nikt nie chce mi przetluamczyć tekstu ,o ktory prosiląm ,gdyby jednak ktoś się znalazł to będe bardzo wdzięczna ....zależy mi bardzo na tym.Dziękuje i pozdrawiam.
nie no cos ty. nie sadze zeby ktos sie przejmowal tymi naszymi glupotami.
na pewno ktos ci pomoze
TAk ale obeicałąm gosciowi ,ze mu dziś odpisze .No cóż poczekam jeszcze i polecam stronke
www.soffiata.it
Dla tych co szukają pracy naprawde godna uwagi.Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.