pomoc językowa

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o pomoc ,bo nie wszystko rozumiem.
Buona Pasqua a tutti voi!!!
Questi giorni di festa ci hanno portato serenita e pace e sopratutto
abbiamo
mangiato tantissima cioccolata..A voi va il nostro augurio migliore per
una
pasqua santa e felice, affinche possiate trascorrere le vacanze lieti e
uniti, attorno alla vostra famiglia...Saluta Michele!!
Grazie di cuore per l'augurio, dimostri sempre di essere molto carina..
Un abbraccio dalla famiglia Marini...A presto!
Wesolych Swiat Wielkanocnych dla Was wszystkich!!!
Te dni swiateczne przyniosly nam pogode i spokoj(ducha) i przede wszystkim zjedlismy bardzo duzo czekolady...Do was kierujemy nasze najlepsze zyczenia Swiat Wielkanocnych swietych i radosnych(wesolych),abyscie mogli spedzic mile ferie wszyscy razem wokol waszej rodziny....Pozdrow Michele-lub pozdrawia Michele
Dziekujemy od serca za zyczenia,zawsze okazujesz sie byc bardzo mila
Usciski od rodziny Marini....Do zobaczenia!

Sens jest ten
dori ,serdecznie dziękuję.Nie wiesz jaką mi radość sprawiłaś,że tak szybko
mam odpowiedź,bo te słowa od moich przyjaciół to prawdziwy balsam dla mojej duszy.Od trzech lat święta spędzałam z nimi a w tym roku siedzę w Polsce,więc po prostu czegoś mi brakowało.Pozdrawiam
Teraz oni chcą odwiedzić mnie w Polsce latem.
Zawsze jest dla mnie ogromna przyjemnoscia wiedziec ze moge komus w czyms byc pomocna.trzymam kciuki za lato i milych wakacji wspolnie z zaprzyjazniona rodzina Marini......smail
rozumiem jaka to przyjemność bo sama służę czym mam. A co do rodziny, jest naprawdę wspaniała a zwłaszcza jedna osoba płci męskiej,no ale narazie to tylko przyjażń bo oboje nie jesteśmy już nastolatkami.Ale we Włoszech okazali mi wiele serca i ciężko byłoby mi znaleźć takich ludzi w Polsce.Sorry,że Ci o tym piszę ale jakoś tak mi cieplej na sercu.A na zaproszenie teraz moja kolej bo ja co lato tam jeżdżę (riviera adriatica).
Pozdrawiam Cię i cieszę się,że mogę na Ciebie liczyć w razie czego.
Temat przeniesiony do archwium.