modlitwa po włosku

Temat przeniesiony do archwium.
"Voi siete la speranza di Chiesa! Voi siete la mia speranza!!
„Vi ho cercato, adesso voi siete venuti da me e per questo vi ringrazio"
"...nella vostra, nella nostra linqua italiana..."
Co to znaczy? A może ktoś mógłby napisać modlitwę "Wieczny odpoczynek..."
1)Wy jesteście nadzieją Kościoła! Wy jesteście moją nadzieją!
2)Szukałem Was(?), teraz jesteście ... i dla tego ... zaraz to skończe...
3)...w Waszym, w naszym języku włoskim...(?)
nie mam słownika ehh i nie wiem dokładnie, ale z tego co mi wiadomo to słowa Papieża skierowane do młodzieży...Chodzi o to, że czekał na nich, szukał ich, a teraz przyszli i on im za to dziękuje...
e per questo vi ringrazio - no taaak "i za to Wam dziękuje" ! ależ sie ciesze że już cokolwiek tłumacze sama :P venuti da me - hmm, może to "przy mnie"...pewnie coś takiego... :)
..... szukalem Was, teraz Wy przyszliscie do mnie i za to Wam dziekuje...
3. w Waszym, w naszym jezyku wloskim - to sa slowa Papieza, gdy pierwszy raz przemowil do ludzi jako Papiez. Zaczal mowic "w Waszym" bo on Polak uzywal wloskiego a wiec jezyka obcego, ale zaraz sie poprawil mowiac " w naszym jezyku wloskim " co bardzo sie spodobalo ludziom. Dodal tez zaraz "jesli sie pomyle poprawcie mnie"
DZIĘKUJE!!
To "Vi ho cercato, adesso voi siete venuti da me e per questo vi
ringrazio" z tego co wiem Papiez powiedzial kilka dni temu jak sie zle czul i wiedzial ze na placu jest wiele osob, ktore sie za niego modl
Ona pisała o zdaniu TRZECIM :]
Wlasnie wrocilam z Bazyliki sw Piotra
Jedena z najbardziej wzruszajacych chwil w zyciu. Wielu oczywiscie nie umialo sie zachowac, zaraz po procesji - w Bazylice odbywalo sie jeszcze nabozenstwo, byly papierochy, zarcie i gadanie, dla wielu wlochow to normalka takie zachowanie ale wsrod tych co nie umieli sie zachowac byli tez polacy...
Masz racje "vi ho...." to sa jedne z ostatnich slow Papieza, natomiast punkt 3. odnosi sie do Jego pierwszych slow, ktore wypowiedzial bedac wybranym Papiezem. Prosze czytac dokladnie, a potem komentowac.
to bylo do Eeeeeeeeeeeeee.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa