proszę o pomoc w tłumaczeniu

Temat przeniesiony do archwium.
Byłabym Wam wdzięczna za pomoc :)
''Czasem było mi ogromnie przykro i smutno że muszę każdej nocy zasypiać sama. Wydawało mi się , miałam nadzieję ,że kiedy przyjadę, bedę tak blisko, to bedziemy częściej razem. Tymczasem znowu musiałam przyjąć do wiadomości że na nic więcej nie mogę liczyć. Teraz jestem Ci za to wdzięczna , za to że nie pozostawiałeś mi żadnych złudzeń - nigdy. Cenię cię za to - za uczciwość. Bycie samą za granicą, bez znajomości języka to nie jest prosta sprawa. Muszę ci powiedzieć że poprzednim (ostatnim ) razem przyjechałam bardziej dla ciebie niż dla pracy. Wiesz o tym prawda? Nie wiem czego oczekiwałam, chyba po prostu chciałam przeżyć to jeszcze raz. Nie mogę się odnależć po powrocie do domu . Wydarzyło się tak wiele... tyle łez wylałam i ani jednej z twojego powodu. Jesteś kimś za kim zawsze będę tęsknić i wspominać z nostalgią. Nie miałabym żalu gdybyś mnie nie odwiózł na autokar, poradziłabym sobie. To miło z twojej strony.''
:)
:(
ogni tanto mi dispiaceva molto che ogni notte dovessi addormentarmi da sola. Mi sembrava, speravo di stare vicino a te, di passare piu' tempo con te, quando sarei venuta. pero' dovevo di nuovo prendere conoscenza di non poter piu' contare su di niente. adesso ti sono grata, perche' non mi hai mai lasciato le illusioni. Ti apprezzo e apprezzo la tua onesta'. stare da sola all'estero, senza parlare lingua straniera non e' una cosa facile. Devo dirti che l'altra volta sono venuta piu' da te che al lavoro. Lo sai, vero? non so cosa aspettavo, forse semplicemente volevo emozionarmi ancora una volta di quella situazione. non riesco a ritrovarmi a casa, dopo il mio ritorno. sono successe tante cose...ho versato tante lacrime, ma nemmeno una a causa di te...sei una persona che mi manchera' sempre e della quale ricordero' sempre con la nostalgia. Non ce l'avrei avuto con te se non mi avessi accompagnato al pullman, me l'avrei cavata. era gentile da parte tua.

mniej więcej:)
madziusia DZIEKUJE !!!!! :):):)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa