zagwozdka

Temat przeniesiony do archwium.
no to teraz uwaga :

E' facile visualizzare questa catena muscolare guardando i muscoli superficiali del dorso, dove vediamo le ultime inserzioni del trapezio ricoprire le prime inserzioni del gran dorsale, quindi per formare queste catene ci vuole una sovrapposizione di muscoli adiacenti da punto di vista inserzionale.

czy ktos sie skusi :P ?
jakis bezsens mi tu chyba wyszedł:)
moze skusi się ktoś, kto nada temu jakis przyzwoity sens?

łatwo jest przedstawic wizulanie ten łańcuch mięśni oglądając mięśnie powierzchowne grzbietu, gdzie widzimy ostatnie przyczepienie mięśnia czworobocznego, które ponownie pokrywają pierwsze przyłączenia grzbietowe, tak więc by utworzyc te łancuchy potrzeba pewnego nakładania się na siebie mięśni przyległych z punktu widzenia przyczepności.
o widzisz maciek...juz sie bardziej kupy trzyma niz moje
molto grazie Madziusia :D
wyszlo mi podobnie tylko za dlugo nie moglem zajarzyc ze inserzioni to po prostu przyczepy :] hahaha

To łatwe zobrazować ten łańcuch mięśniowy patrząc na mięśnie powierzchowne grzbietu, gdzie widzimy ostatnie przyczepy m.czworobocznego grzbietu ponownie przykrywające pierwsze m. przyczepy najszerszego grzbietu , więc aby ukształtować te łańcuchy, koniecznie jest nałożenie dodatkowe mięśni przyległych z punktu widzenia przyczepów.

chodzi tu o uzupelnienie brakow w strukturze takiego "lancucha"

baci ancora una volta !

« 

Kultura i obyczaje

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę