Condizionale presente o passato?

Temat przeniesiony do archwium.
Muszę napisać wypracowanie na temat:Wyobraź sobie,żr jutro rozpoczynają się wakacje ,co byś zrobiła przez te 2 dni....nie mam zilonego pojęcia który tryb mam użyć,ponieważ jest to przyszłośc i dletego użyłabym presente,lecz jest to rzecz niew możliwa i dltego bym użyła passato....ktoś może wiem?????I może mi wytłumaczyć?????
Mozesz napisac wszystko w presente... czemu nie? Zacznij n.p. ze budzisz sie w pierwszy dzien wakacji, jako opowiedz-diario:

"Stamani iniziano le tanto sospirate vacanze... che bello! Mi sono appena svegliata... non mi va per niente di alzarmi dal letto, ma non posso di certo restarmene sotto le coperte e sprecare il tempo libero in questo modo!Vediamo un po', oggi cosa posso fare? hmmmm..."

no i dalej... wedlug twojej wyobrazni :-)
ciao!!!
a na samym koncu mozesz napisac:

"Un suono assordante... la sveglia! Aprì prima un occhio poi l'altro...noooo, le vacanze inizieranno solo domani, oggi devo andare ancora a lezione! E' stato tutto solo un bel sogno, che domani però potrei realizzare :-)"

ciao
aCHA,JUŻ ROZUMIEM...DZIĘKI
czy ktos moglby mi to wytlumaczyc
Tzn co? :)
a tak a propos to gdzie sie wogole podziala /celeste/ ??? czy moze zmienila nicka?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia