Makaroniarz ?

Temat przeniesiony do archwium.
Jak się mówi po włosku Makaroniarz ? :P
mowi sie Italiano ;)
aj .. wiedziałam ,że ktoś tak odpowie :P , Ja nie przez złośliwość pytam ;-)
poprostu jestem ciekawa ... :-D
mhm...proponuje zapytac rowniez francuzow jak sie nazywa po francusku "zabojad" , ciemnoskorego jak bedzie "czarnuch"...itd....
...ropuch to tlumaczy jako "mangiamaccheroni" (analogicznie do "mangiarane", czyli zabojadow)...:-)
teraz to już przesadziłaś !!!.... po pierwsze nie pytam o to włocha !!!
pozatym jestem poprostu ciekawa ! i nie wyskakuj mi tu z jakimiś rasistowskimi komentarzami bo to już przegięcie !
Dziewczynki, prosze o spokoj i przyjazna atmosfere.:-)
Dee przepraszam ,ale zdenerwowało mnie to ... :- /
co Ty tak ostro do ludzi.. przeciez to, że chce wiedzieć jak sie mówi makaroniarz, to nie oznacza od razu, ze będzie przezywać tak teraz każdego Włocha któego spotka.. dai, non esagerare... ja mojemu MAKARONIARZOWI sama tłumaczyłam jak sie popularnie u nas na nich mówi, i przyjął to ze śmiechem, bo jest na tyle normalny , ze trzyma dystans do pewnych rzeczy - wie, ze stereotypy są stereotypami, i co mądrzejśi się na nich nie opierają.. a tak czy inaczej: oni sie wcale z tym nie kryją, ze jedzą tyle makaronu..
...to bylo do trishya oczywiście
mmmmmmmmmm22 (ile tych "m" ma byc?;)), znam Trish i na pewno nie miala zamiaru oskarzac Cie o rasistowskie zapedy rodem z Klu-Klux-Klanu.;) Przekazcie sobie wiec znak pokoju!;-)
e te mmmm to bez znaczenia..... nie chciało mi się wymyślać żadnego pseudonimu i poszłam na łatwiznę .... hihihi ;-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia