gnugnu????

Temat przeniesiony do archwium.
Witam :) czy wie ktos moze co to jest gnugnu? Nie moge nigdzie znalezc. Pozdrawiam ;)
giugno
czerwiec
No wlasnie nie jestem pewna bo napisal mi tak: gnugnu amore mio... a moze to nie po wlosku? Hm...
A moze to "puk puk" czy cos takiego, no nie wiem
to jest w dialekcie i ci przetłumaczyłem
ok, dzieki inf :)
przyzslo mi na mysl ze moze po prostu napisal niuniu (jezeli tak ciebie nazywa i co po wlosku pisze co gnugnu), lub tez wydaje mi sie ze slyszalam takie wyrazenie odnoszace sie do osoby troszeczke naiwnej, glupiutkiej....cos w tym stylu
http://scn.wiktionary.org/wiki/gnugnu
w Turynie "gnugnu" znaczy "glupi" lub "glupia"
hm...ciekawe sa interpretacje :) Wczoraj moj amore wytlumaczyl mi, ze slowo "gnu" jest wziete od antylopy gnu :D i "gnugnu" oznacza mala antylope :) Tak czy siak, jakies to dziwne :P (moze zle go zrozumialam ;)
ale skad jest twoj chlopak?
ja jestem z Turynu
Mieszkal kiedys w Palmi i z tamtad pochodzi
hmm... wiem ze nie na temat ale mozecie mi napisac jak są po włosku "skoki narciarskie" z gory dziekuje i zycze miłej niedzieli:):):):):):)
juz 17 lat nie mieszka we wloszech
Wydaje mi sie ze "skoki narciarskie" to cos takiego, sci slalom speziale (tak moj amore mi napisal;) wiec nie jestem pewna
wydaje mi sie ze salto con gli sci
napewno, anca ma racje,trzymam kciuki za wielkiego Adama Malysza i jego salto con gli sci
dzisiaj Małysz 7. w Trondheim
Przepraszam, że się wtrącę, ale jak przeczytasz gnugnu po włosku to wychodzi NIUNIU :p tak sobie pomyślałam :p:p
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa - tłumaczenia