co to za specjaly:)

Temat przeniesiony do archwium.
1.radicchio trevigliano
2.glassato al passito
3.all’acciuga rossa
4.taggiasche

mozecie przetlumaczyc co to takiego?
ponawiam moja prosbe, jesli ktos z Was wie co to znaczy prosze napiszcie
Wiele Ci nie pomogę, bo sama nie wiem ale:
radicchio to rodzaj cykori (duża, ciemnoczerwona cykoria), trevigliano to chyba jakiś jej rodzaj.
all'acciuga rossa- z czerwonym anchois?
dzieki:) a jesli chodzi o taggiasche to wiem ze to sa oliwki tylko nie wiem jakie
taggiasche-tak jak piszesz sa to oliwki a nazwa pochodzi od miejscowosci z ktorej pochodza, Taggia ,sa one najpopularnijesza odmiaan do produkcji oliwy extra vergin,a takze sa dobre do jedzenia,bo sa male i smaczne

to somo tyczy cykorii drugi czlon od nazwy miasta skad pochodzi,czyli Treviso

acciuga rossa- z czerwona sardela

glassato al passito- glassato to lukrowany cukier a passito to chyba jakis rodzaj wina
nie ma to jak zwykle kiszone malutkie ogoreczki,przywiozlam wlasnie 1kg.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

 »

Pomoc językowa - tłumaczenia