bardzo prosze;(

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie...dostalam meila od bliskiej mi osoby ale napisala po wlosku czego niegdy wczesniej nie robila...prosze was o przetlumaczenie tego tekstu...stracilismy kontakt i podobno cos sie stalo a ja nie wiem co mi chciala napisac.....
Oto ten tekst:
Ho imparato... che nessuno č perfetto... Finché non ti innamori. Ho
imparato... che la vita č dura... Ma io di piů!!! Ho imparato... che le
opportunitŕ non vanno mai perse. Quelle che lasci andare tu... le
prende qualcun altro. Ho imparato... che quando serbi rancore e
amarezza la felicitŕ va da un'altra parte. Ho imparato... che
bisognerebbe sempre usare parole buone...Perchč domani forse si
dovranno rimangiare. Ho imparato... che un sorriso č un modo economico
per migliorare il tuo aspetto. Ho imparato... che non posso scegliere
come mi sento... Ma posso sempre farci qualcosa. Ho imparato... che
quando tuo figlio appena nato tiene il tuo dito nel suo piccolo
pugno... ti ha agganciato per la vita. Ho imparato... che tutti
vogliono vivere in cima alla montagna....Ma tutta la felicitŕ e la
crescita avvengono mentre la scali. Ho imparato... che bisogna godersi
il viaggio e non pensare solo alla meta. Ho imparato... che č meglio
dare consigli solo in due circostanze... Quando sono richiesti e quando
ne dipende la vita. Ho imparato... che meno tempo spreco... piů cose
faccio. E' la settimana dell' amicizia ...Dimostra ai tuoi amici che ci
tieni. Manda questa e-mail a tutti i tuoi amici, anche se significa
rimandarlo a chi te l'ha mandata.....Se ritorna ... Hai tanti buoni
amici. Buona settimana dell'amicizia.... Dopo aver inviato il
messaggio, premi F6 e vedrai quello che apparirŕ nel quadro....
incredibile, ma reale....fa impressione ma é reale.... buona fortuna.
Manda a 15 persone nei prossimi 143 minuti, poi premi F6 e il nome di chi ti ama apparirŕ in lettere maiuscole, fa tanta impressione.
Provar non nuoce.
Pewnie cię trochę rozczaruję, ale to zwykły łańcuszek św. Antoniego. Ckliwy tekścik a na końcu prośba, żeby go wysłać do 15 osób w ciągu 143 minut. Jeżeli dodatkowo będziesz trzymać wciśnięty klawisz F6, pojawi się, pisane dużymi literami imię tego, który cię kocha. Podobno robi ogromne wrażenie i takie tam pierdoły.

Prawdopodobnie osoba, która to pisała wrzuciła po prostu ten tekst w adresy w swojej skrzynce i tyle.
to cos w stylu polskiego lancuszka,nie mail napisany specjalnie do ciebie,pozdrawiam
to nic waznego wrecz przeciwnie-glupota!!!! nie bede tlumaczyc bo szkoda czasu to mail typu wyslij to do 10 osob a spotka cie wiekie szczescie znasz takie sms-y i maile??? to wlasnie ci wyslala ta bliska ci osoba.
i nic tu nie pisze o tym co sie wydarzylo i dlaczego urwal sie wasz kontakt .
prosze nie pisac ze to cos glupiego skoro nie wiecie o co chodzi...tym ktorzy pomogli-dziekuje
jezeli dla ciebie tego typu lancuszki nie sa glupie to przepraszam ze cie urazilam !!!! i co w tym mailu jest napisane to zrozumialam i to BARDZO DOBRZE!!!
prosilam tylko o pomoc a nie glupie uwagi...
Witajcie...dostalam meila od bliskiej mi osoby ale napisala po wlosku czego niegdy wczesniej nie robila...prosze was o przetlumaczenie tego tekstu...stracilismy kontakt i podobno cos sie stalo a ja nie wiem co mi chciala napisac.....

straciliscie kontakt ale dziwnym zbiegem okolicznosci przypomnial sobie twoj adres zeby wyslac taka...przepraszam ale znowu to nazwe glupote!!!!
gdyby chciala ta osoba utrzymywac z toba kontakt to ten mail mialby inna tresc no ale moze ja jakos mam inny tok myslenia.
pozdrawiam
calkiem inny...wiec jesli czegos nie jestes w stanie pojac to nie komentuj...meila dostalam przed tym jak osoba o ktorej tu wspominam zaginela! tydzien po tym i jestem ostatnia osoba po polskiej stronie ktorej cokolwiek wyslala!! wiec nie komentuj!!! bo nie zycze ci przezywania czegos takiego mimo ze jestes tak plytka osoba!
jezeli to tak przykra sytuacja o to bylo tak wazne to PRSZEPRASZAM za uwagi i komentarz rzeczywiscie nie jest na miejscu.
zycze pomyslnego rozwiazania "zagadki" mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!!!
villem a moze zadzwonisz do tej osoby,mozliwe ze przypadkiem odbierze..ot fart wynikajacy z lancuszka Swietego Antoniego
probowalam i probuje ciagle...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia