proszęo pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Mam jedno zdanie w którym jedno słowko mi nie pasuje il giovane trep....co to jest to trep? może ktoś mi pomoze? może to jakis slang, i dlatego tego nie moge znaleźćw słowniku
po polsku.. Trep - w gwarze żołnierzy zasadniczej służby wojskowej w Polsce, obraźliwe określenie używane w odniesieniu do wszystkich żołnierzy zawodowych. ...
ulcia wpisz cale zdanie...caly kontekst zdaniowy p.f. bo tak to doprawdy trudno zgadywac..
Właśnie w całym kontekscie zdania jest Il giovane trep i nie wiem o co chodzi ... ale dziękuje za pomoc:*
ulcia na litosc boska ! wpisz caly kontekst zdaniowy i basta! a nie dwa wyrazy..
Ale właśnie to jest całe zdanie!! To jest jakaś nazwa czy coś! i tylko jest napisane "Il giovane trep.." i koniec...dlatego to takie dziwne:P
Dostałaś tylko to? ( tylko "Il giovane trep.." ) i nic więcej? Żadnego zdania przed czy po?

Z tego co nam dałas można wywnioskować, że "trep" to:

- niedokończony wyraz ( na przykład TREPonema )
- nazwisko TREP
- troupe ( zespół teatralny, telewizyjny )

"Ho realizzato anche dei cortometraggi con la 'Trep' di Bastia Umbra, 'Trep perché non siamo un troup ma solo in tre insieme a Roberto Costantini, regista, e Fabio Mercanti, direttore della fotografia. siamo una 'Trep' molto unita e forte e che ci crede veramente". Come è andata questa avventura di Rivombrosa? "
Przepraszam ze sie podpielam...
Moge prosic o poprawe...
tristezza su faccia, tristezza il cuore...la solitudine
Smutek na twarzy, smutek w sercu...samotnosc ...hmm o to mi chodzilo
z gory dziekuje za poprawe i dobrej nocki zycze:)
>tristezza su faccia, tristezza il cuore...la solitudine

...sulla faccia, ... nel cuore...

Nie jestem pewna poprawności. Poczekaj na mądre osoby.
też tak mi sie wydaje:-)
Ja bym przed pierwszą tristezzą rodzajnik postawił, ale głowy(szczególnie mojej) nie dam.
la tristezza sulla faccia,la tristezza nel cuore...la solitudine
Dziekuje wszystkim za pomoc jestescie kochani:):):)milego dnia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia