Dziekuje ciagle mam problem z koncowkami chyba sie juz tego nigdy nie naucze;(
gaio
17 kwi 2008
..raczej udanej podrozy..tak bardziej przystepnie ..po naszemu :D
inf;
17 kwi 2008
Alicja22 widzisz jacy są nie grzeczni studenci. wygłupiali określając różnice miedzy Włochem z Północy a Włochem z południa, i jedna studentka poczuła sie obrażona tym zróżnicowaniem.Więcej w artykule:
http://lettere-e-risposte.blogautore.espresso.repubblica.it/2008/04/16/la-differenza-tra-un-italiano-e-un-terrone-alluniversita-di-milano/
Wlsanie o to mi chodzila ale jakos nie moglam znalesc odpowiedniego slowa.;D
Alicja22
17 kwi 2008
Inf ale o co Ci chodzi bo jakos za bardzo nie rozumiem? Moze jestem juz przemeczona i nie rozumiem prostych rzeczy;D
gaio
17 kwi 2008
Infus ma taki zwyczaj laczyc pomostem jeden temat z drugim,choc czasem ten drugi temat jest inny ale nie zrazaj sie to forum wloskie .Wiec badz pewena ze proponowany temat nie spowoduje twego bolu glowy..bo tez bedziesz w temacie wloskim :D To by mozna bylo tak po krotce okrezna droga wyjasnic..
Alicja22
10 maj 2008
se tu o tua sorella eravate qui adesso a farmi un
massaggio stavo sicuramente meglio
genio/eugenio
10 maj 2008
Jeśli ty albo twoja siostra byłybyście teraz tu, robiąc mi masaż, z pewnością czułbym się lepiej.
Alicja22
10 maj 2008
Dzieki
Alicja22
15 maj 2008
Czesc Ilaria. Bozena pisala,ze szef chce abysmy przyjechaly do pracy. Moja siostra Aga ma staz wiec nie przyjedzie,ale na jej miejsce przyjedzie siostra mojej mamy.
Alicja22
15 maj 2008
Szkoda,ze nikt sie nie zlituje.
kategoria: Nauka języka włoskiego / forum: Pomoc językowa